Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Vanteiden puhdistus, vanteiden pesu, vanteiden käsittely

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Vanteet joutuvat autossa selvästi muita pintoja rankemman rasituksen kohteeksi. Lähimpänä likaista tien pintaa ja jarruja vanteet ovat jatkuvasti tekemisissä kaikkein hankalimpien saasteiden, kuten pien, tiesuolan, lentoruosteen ja jarrupölyn kanssa, jonka vuoksi vanteilla on vaarana hapettua todella nopeasti, etenkin meillä täällä Suomessa olosuhteet ovat todella haastavat.

Vanteiden puhdistuksessa on tärkeää osata valita oikeat pesuaineet sekä pesuvälineet. Lähtökohtaisesti vanteiden pesu tapahtuu samalla tekniikalla kuin auton varsinainen pesu, eli esipesu, raudan- ja jarrupölynpoisto, pienpoisto, pesu ja vanteiden suojaus. Yleensä vannepesuaineissa on mukana myös raudanpoisto-ominaisuuksia, mutta perusteelliseen puhdistukseen suosittelemme oikeaa raudanpoistoainetta.

"Se lika joka ei lähde vanteista millään, lähtee Autoduden aineilla" -asiakas

Vanteiden perusteellinen puhdistus ja suojaus on suositeltavaa tehdä ainakin syksyllä ja keväällä, renkaiden vaihdon yhteydessä. Näin estetään lian pinttyminen ja pahimmillaan pinnan hapettuminen säilytyksen aikana. Lisäksi renkaiden vaihto on huomattavasti mukavempaa, kun ne on puhdistettu, ja tulevat pesut ovat huomattavasti helpompia, kun vanteiden pinnassa on hyvä suoja.

➤ Näitä aineita suosittelemme vanteiden käsittelyyn - tutustu Autoduden erikoisaineisiin!

Autoduden vannepesuopas

Alla yleispätevät ohjeet vanteiden pesuun. Tarkista kunkin aineen oikea käyttötapa ja yhteensopivuus purkin kyljestä tai tuotesivulta.

 1. Laita vanteen alle esim. puukapula tai vanha matto, joka estää vanteen naarmiutumisen lattiaa tai asfalttia vasten.
 2. Esipese vanteet huolellisesti. Käytä mieluiten liuotinpohjaista esipesuainetta ja painepesuria, jolloin irtolika ja vanhat vahat saadaan vanteesta pois.
 3. Pyöränkotelot on hyvä pestä renkaiden vaihdon yhteydessä
 4. Suihkuta raudanpoistoaine vanteisiin ja anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, yleensä noin 5-15 minuuttia. Älä päästä ainetta kuivumaan pintaan.
 5. Pesuaineen / raudanpoistoaineen vaikutusta voi tehostaa käyttämällä vanneharjaa tai brushia. Pehmeällä harjalla et vaurioita vanteiden lakkapintaa.
 6. Puhdista huolellisesti myös vanteiden taustapuoli ja pultinkolot!
 7. Huuhtele raudanpoistoaine pois huolellisesti. Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa.
 8. Sumuta pinnalle pienpoistoaine ja anna sen vaikuttaa mahdollisimman pitkään, noin 5-15 minuuttia. Älä kuitenkaan päästä ainetta kuivahtamaan pintaan. Vältä pienpoistoaineen joutumista vannepainojen liimalle, sillä lähestulkoon kaikki pienpoistoaineet poistavat myös liimaa ja pahimmillaan myös vannepainot irtoavat huuhtelussa.
 9. Huuhtele pienpoistoaine huolellisesti pois. Mikäli kaikki lika ei vielä ole lähtenyt, voidaan vanne savestaa. Savestukseen löytyy erillinen ohje, ja vanteiden savestus toimii samalla tavalla kuin maalipinnankin kanssa.
 10. Pese vanteet joko liuotinpesuaineella, tai kiiltoa lisäämättömällä autoshampoolla. Näin saadaan mahdollisesti raudan- ja pienpoistosta jääneet pesuainejäämät pois pinnalta ja suojatuotteelle mahdollisimman puhdas tartuntapinta.
 11. Kiillotettujen kohtien kiillotus: kiillotus suoritetaan siihen erikseen tarkoitetulla välineellä, esimerkiksi porakoneeseen liitettävä kiillotuspallo on mainio apuväline. Käytä kiillotuksessa metallin kiillotukseen tarkoitettuja aineita.
 12. Lopuksi suoritetaan vanteiden suojaus. Suojaksi käy joko synteettinen sealant, vanteille tarkoitettu vaha tai kestopinnoite. Luonnonvahat eivät vanteissa juurikaan kestä esim. jarrutuksesta syntyvää lämpöä, jonka vuoksi ne kannattaa unohtaa.
 13. Auton pintojen vahauksesta ja pinnoituksesta löytyy erilliset ohjeet. Nämä luonnollisesti soveltuvat myös vanteille.
 14. Työn iloa!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)