Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Auton maalipinnan vahaus ja pintojen suojaus

Auton vahaamisella pyritään siihen, että huolella tehdyn puhdistustyön hedelmistä päästään nauttimaan mahdollisimman pitkään. Auton vahaus suojaa maalipintaa kulutukselta, UV-säteilyltä ja muilta ulkoisilta ärsykkeiltä. Vahattu pinta hylkii likaa ja vettä ja tekee näin auton puhtaanapidosta huomattavasti helpompaa.

Vahan ansiosta auton puhtaanapito on helppoa!

Hyvin vahattu ajokki säilyy parhaimmillaan puhtaana kevyellä ylläpitopesulla tai jopa pelkällä esipesulla viikkokausia. Hyvän ja kestävän vahaustuloksen kannalta oleellisinta on, että vaha levitetään 100 % puhtaalle ja mahdollisimman naarmuttomalle pinnalle. Ideaalitilanne ennen vahausta on, että pinta on juuri myllytetty ja täysin puhdas.

Toisin kuin usein luullaan, vahauksen tarkoitus ei ole peittää naarmuja, vaan suojata maalipintaa. Naarmujen on tarkoitus olla vahausvaiheessa jo poissa. Pintanaarmuja voi toki halutessaan hieman peittää/maskata ennen vahausta ns. pre-wax-aineilla.

➤ Näitä vahoja suosittelemme - tutustu Autoduden vahavalikoimaan!

Autoduden vahausohje (käsinvahaus)

Alla yleispätevät ohjeet, jotka soveltuvat yleisimpien vahojen ja sealanttien käyttöön. Varmista oikea käyttötapa aina purkin kyljestä/valmistajalta.

 1. Tee maalipinnalle perusteellinen puhdistus ennen vahausta. Puhdas pinta edesauttaa vahan tarttumista ja parantaa vahan kestoa. Kun maalipinnalla ei ole partikkeleita, vältetään myös uusien naarmujen syntyminen vahauksen yhteydessä.
 2. Annostele vahaa puhtaalle vahanlevittimelle ja levitä pinnalle pienehkö alue kerrallaan. Osa vahoista voidaan levittää jopa koko autoon ennen poispyyhintää, mutta mikäli et ole varma, kannattaa alue pitää pienehkönä mahdollisen kiinnipamahtamisen välttämiseksi. Mikäli näin kuitenkin käy, levitä kuivuneen vahan päälle ohut kerros vahaa ja pyyhi välittömästi pois puhtaalla mikrokuituliinalla.
 3. Käy auto systemaattisesti läpi paneeli kerrallaan (paneeli= lokasuoja/ovi tai muut pienet alueet. Katto ja konepelti jaetaan yleensä neljään "paneeliin"). Hyväksi havaittu levitystapa on levittää paneelin kokoinen alue, tämän jälkeen toinen paneeli. Kun kaksi paneelia on levitetty, pyyhi vaha ensimmäisestä ja levitä kolmas jne.
 4. Pitkittäisellä, ei-pyörivällä levitysliikkeellä voit varmistaa, ettei silmiinpistäviä, pyörteenomaisia naarmuja pääse vahingossakaan syntymään (päätä itse kuinka paljon laitat painoa tällaiselle worst-case-scenario -yksityiskohdalle - irtohiukkasia kun ei pitäisi tässä vaiheessa enää olla :)
 5. Anna vahan asettua kullekin osiolle valmistajan ohjeen mukaisen ajan. Pääsääntöisesti kovien vahojen annetaan vaikuttaa n. 5 minuuttia ja pehmeitä vahoja 5-10 minuuttia.
 6. Kiillota osio kerrallaan puhtaalla mikrokuituliinalla. Älä anna vahan jämähtää pintaan! Rasvaisia luonnonvahoja käytettäessä saattaa poispyyhinnän jälkeenkin pintaan jäädä rasvaiselta näyttävä kalvo. Tällaisten vahojen kanssa kannattaa poispyyhinnän jälkeen odottaa n. tunti ja käydä vielä koko auto läpi puhtaalla mikrokuituliinalla viimeistenkin "rasvojen" poispyyhkimiseksi.
 7. HUOM! Vahauksessa vähemmän on enemmän! Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi pyri mahdollisimman ohueen vahakerrokseen! Joudut joka tapauksessa poistamaan ylimäääräisen vahan pinnasta - liika vaha lisää vain työtä. Älä vahaa suorassa auringonpaisteessa. Uuden vahakerroksen voi yleensä halutessaan lisätä 24 tunnin kuluttua.
 8. Lue aina valmistajan ohjeet vahapurkin kyljestä ja noudata niitä.

Autoduden vahausohje (koneellinen vahaus)

 1. Tee maalipinnalle perusteellinen puhdistus ennen vahausta. Puhdas pinta edesauttaa vahan tarttumista ja parantaa vahan kestoa. Kun maalipinnalla ei ole partikkeleita, vältetään myös uusien naarmujen syntyminen vahauksen yhteydessä.
 2. Valitse pehmeä, mahdollisimman hellävarainen ja hiomaton laikka kiilloituskoneeseen. Annostele vahaa tasaisesti laikalle.
 3. Tuo laikka kevyesti pintaa vasten ja käynnistä kiillotuskone.
 4. Käy auto systemaattisesti läpi paneeli kerrallaan, lisäten vahaa tarvittaessa. Isommat yhtenäiset pinnat, kuten konepelti ja katto on hyvä jakaa esim. neljään osaan, jotta jokainen kohta tulee vahattua huolellisesti.
 5. Anna kiillotuskoneen sammua ja laikan pysähtyä ennen sen nostamista pois maalipinnalta.
 6. Anna vahan asettua kullekin osiolle valmistajan ohjeen mukaisen ajan. Pääsääntöisesti kovia vahoja pidetään n. 5 minuuttia ja pehmeitä vahoja 5-10 minuuttia.
 7. Kiillota osio kerrallaan puhtaalla mikrokuituliinalla. Älä anna vahan jämähtää pintaan!
 8. HUOM! Vahauksessa vähemmän on enemmän! Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi pyri mahdollisimman ohueen vahakerrokseen! Joudut joka tapauksessa poistamaan ylimäääräisen vahan pinnasta - liika vaha lisää vain työtä. Älä vahaa suorassa auringonpaisteessa. Uuden vahakerroksen voi yleensä halutessaan lisätä 24 tunnin kuluttua.
 9. Lue aina valmistajan ohjeet vahapurkin kyljestä ja noudata niitä.

➤ Tutustu eri vahatyyppeihin tarkemmin erillisessä artikkelissa!


Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)