Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Naarmun häivyttäminen myllyttämällä

UUTTA!

NYT SAATAVILLA  TÄYDELLINEN JA VIELÄPÄ JÄRKIHINTAINEN MYLLYTYSSETTI

SUOSITTELEMME!!
TUTUSTU JA TILAA

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Auton maalipintaan tulee silloin tällöin, syystä tai toisesta pieniä ja toisinaan vähän isompiakin naarmuja, jotka häiritsevät auton ulkonäköä. Tässä artikkelissa kerrotaan suomen kielellä, mitä naarmuille voi tehdä helposti, mikäli maalaustöihin ei haluta alkaa.

=> Täältä löydät Autoduden kiillotusväline-osaston, kiillotuskoneet, aineet, laikat jne...

Naarmunkorjaukseen on kolme tapaa joista vain kaksi toimii

 1. Täyttää naarmu lakalla / maalilla
 2. Kiillottaa, eli poistaa lakka- tai maalikerrosta niin paljon, että naarmu ei näy

Ps. Markkinoilla on paljon kaikenmoisia naarmunpoistoon tarkoitettuja kyniä ja muita ihmeaineita. Kokemuksiemme mukaan nämä tuotteet eivät toimi, joten oikotietä onneen ei tässäkään asiassa löydy...

Ja sitten itse asiaan...

Mikäli naarmu on niin syvä, että se ulottuu pohjamaalikerrokseen tai peltiin asti, tulisi naarmu täyttää - maalilla ja lakalla. Sen sijaan, usein naarmut ovat vain lakassa, eikä täyttäminen maalipinnan keston takia ole välttämätöntä. Tässä artikkelissa kerrotaan miten naarmun voi häivyttää huomaamattomammaksi erittäin pienellä vaivalla!

Mikäli naarmu on niin syvä, että sen tuntee kynnellä, on naarmu niin syvä, että sitä ei yleensä kannata ”hioa” kokonaan pois näkyvistä, sillä samalla lakkakerros ohenee niin paljon, että jäljelle ei paljoa suojaa enää jää.

Naarmusta saa huomaamattoman yllättävän helposti

Kun naarmu on syntynyt, on naarmussa terävät reunat, jotka näkyvät kauas. Myllyttämällä voidaan naarmun reunoja pyöristää, jolloin naarmu ”häviää näkyvistä”, vaikka todellisuudessa naarmu vielä jää jäljelle. Sitä vain ei enää huomaa.

Tässä kuvassa on lakkakerroksessa oleva naarmu, joka on erittäin näkyvä, mutta ei tunnu kynnellä:

Korjausprosessi etenee seuraavalla tavalla:

 1. Puhdista ensiki korjattava kohta täydellisesti (perusteellinnen puhdistus, erillinen ohje)
  1. Pesu, pienpoisto, raudanpoisto, savestus
  2. Pyyhi pinta vielä rasvanpoistoaineella
 2. Hio maalipintaa kiillotuskoneella naarmun ympäristöstä
 • Rotary-tyyppinen (rälläkkämalli, suoraveto esim. Tokya RP8 Gen2) kone toimii tässä paremmin kuin epäkesko, koska rotary-koneella pystyy paineen kohdistamaan juuri naarmun kohdalle, ja muuta maalipintaa ei ohenneta tarpeettomasti.
 • Laikka- ja kiillotusaine tulee valita auton maalipinnan pehmeyden mukaan, kokeilemalla löytyy sopiva combo. Yleensä aika leikkaavaa ainetta ja laikkaa tulee käyttää.

Levitettyäsi kiillotusaineen naarmun ympärille, anna vähitellen painetta runsaasti juuri naarmun kohdalle. ”kanttaa” hieman, jolloin saat painetta parhaiten juuri naarmun koohdalle. Tarkkaile naarmua samalla. Huomaat että hetken kuluttua naarmua ei olekaan ollenkaan niin helppoa havaita:

Tässä kuva samasta kohtaa, vähäisen kiillotuksen jälkeen:

 

Nyt naarmua joutuu oikein etsimään, että sen näkee. Sopivassa kulmassa valoa vasten nähdään, että siellähän se naarmu vielä on, mutta se on käytännössä huomaamaton. Tässä tapauksessa se riittää, sillä jos koko naarmu haluttaisiin pois, tulisi käytännössä koko lakkakerros poistaa, mikä ei tietystikään ole hyvä asia.

Myös syvempiä koloja voi häivyttää

Tässä ennen- ja jälkeen-kuvat syvemmästä naarmusta, joka ulottuu pohjamaaliin asti. Vaikka itse kolo ei lähtenyt mihinkään, on kolo käsittelyn jälkeen lähes huomaamaton kauempaa tarkasteltuna.

Ennen:

 

Lähikuvaa ennen ja jälkeen:

Toki jos tästä haluaisi täydellisen, tulisi pintaa maalata / lakata, mutta se on toki huomattavasti suurempi työ.

Kauempaa katsottaessa tämä kolo ei enää hyppää silmiin ollenkaan samalla tavalla:

 

Erittäin pahan naarmun häivytys

Myös erittäin paha ja näkyvä, syvä naarmu voidaan saada pienellä työllä huomattavasti paremman näköiseksi ilman maalaushommia. Ei sitä kokonaan pois saa, mutta monesti se voi olla käytännöllinen ja edullisempi vaihtoehto maalaushommien sijaan:

Näiden naarmujen korjaukseen käytettiin kokonaisuudessaan aikaa pari tuntia ja aiemmin katastrofaalisten naarmujen sijaan auto näyttää yleisilmeiltään oikeinkin hyvältä! :) Lopuksi pinnat kannattaa viimeistellä viimeistelylaikalla ja viimeistelytahnalla, tässä tapauksessa käytettiin Padboysin laikkoja ja Polarshine-myllytysaineita.

PS. Tsekkaa samalla muutkin autonhoitoon liittyvät artikkelit sivun vasemmasta reunasta!

=> Täältä löydät Autoduden kiillotusväline-osaston, kiillotuskoneet, aineet, laikat jne...

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)