Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Sisustan muovi- ja vinyylipintojen hoito

Nykyajan autoissa sisustasta suurin osa on penkkien kangas- tai nahkapinnan jälkeen muovia. Likaiset muoviosat, kuten kynnykset, kojelauta ja keskikonsoli eivät ainakaan lisää viihtyvyyttä, ja niiden puhdistus onkin kriittinen osa auton sisäpuhdistusta. Muovipintojen puhdistus ja suojaus on hyvin helppo ja nopea tapa saada sisustan näyttämään ja tuntumaan viihtyisältä. Tähän artikkeliin on kerätty tärkeimmät välineet sisätilojen muoviosien puhdistukseen sekä duden vinkit parhaaseen lopputulokseen.

Mitä sisätilojen muoviosien puhdistuksessa on hyvä ottaa huomioon?

Kuten muillakin pinnoilla, myös sisätilojen muoveilla on tärkeää käyttää pinnoille sopivia aineita, jotta aineet eivät pilaa pintoja sekä myös irroittavat niiltä löytyvän lian. Duden suosikkiaineet sisustan yleispuhdistusaineiksi ovat Gyeonin Q2M InteriorDetailer, joka alkoholipohjaisena aineena myös desinfioi pinnat, sekä KC:n APC + Odor Killer, joka tehokkaan puhdistuksen lisäksi poistaa pahat hajut tuhoamalla hajun lähteet. KC:n aineesta löytyy neljä eri tuoksua, eli jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto: Invisible (hajuton), New Car, Mango ja Enigma. Molemmat aineet sopivat käytännössä kaikille sisustan pinnoille ja irroittavat tehokkaasti erilaiset liat. 

Puhdistukseen kannattaa aineen ja mikrokuituliinasetin lisäksi varata muutama erilainen työväline, jotka helpottavat hommaa reilusti. Perinteinen brushi mahdollistaa ahtaidenkin kolojen pesun ja irroittaa lian esim. kuppitelineistä, tuuletusritilöistä ja pinnan huokosista jne.. Mikäli haluaa panostaa, löytyy myös laaja brushisetti, jossa on eri pinnoille hieman erilaisilla harjaksilla varustetut brushit. Lisäksi tiukempaan likaan tai suuremmille pinnoille loistava apuväline on Car5 Scrub Pad, eli sisustalle tarkoitettu puhdistustyyny.

Puhdistuksen jälkeen pinta kannattaa luonnollisesti suojata. Sopivat suoja-aineet suojaavat pinnan sekä UV-säteilyltä ja lialta että palauttavat niiden alkuperäisen sävyn. Lisäksi suojaus vähentää lian tarttumista ja sitä kautta helpottaa tulevia puhdistuksia. Valikoimamme suosituimmat suoja-aineet sisustan eri pinnoille ovat KC:n New Car Feeling sekä Gyeonin Preserve.

Sisätilojen muoviosien puhdistus- ja suojausopas

 1. Sumuta valittu pesuaine puhdistettavalle pinnalle
 2. Anna aineen vaikuttaa hetki, jonka jälkeen irroita lika brushilla tai padillä
 3. Pyyhi irronnut lika ja pesuaine pinnasta pois
 4. Anna pinnan kuivua
 5. Sumuta valittu suoja-aine mikrokuituliinalle ja levitä se suojattavalle pinnalle
 6. Anna aineen vaikuttaa tarvittaessa ja pyyhi ylimääräinen aine pois puhtaalla liinalla

Joissain tapauksissa, esim. kojelaudan kohdalla kannattaa myös pesuaine sumuttaa suoraan liinaan ja pyyhkiä pinta tämän jälkeen puhtaaksi. Näin vältetetään aineen joutuminen tuulilasille. Samoin voi toimia myös muilla pinnoilla, jotka eivät vaadi kuin kevyen puhdistuksen.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)