Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Pienpoisto (pinttyneiden tahrojen poisto) auton maalipinnoilta

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Pienpoisto kuuluu auton perusteellisen käsittelyn vaiheisiin. Pienpoisto on hyvä suorittaa vähintään pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Jokaisen pesun yhteydessä sitä ei tarvitse tehdä.

Pienpoistolla tarkoitetaan työvaihetta esipesun/kinnaspesun jälkeen, jossa poistetaan maalipinnalta piki-, pihka-, mahla-, polttoaine- ja liimatahrat. Asfaltin paikkaukseen käytettävä piki on riesa erityisesti pohjoisessa, jossa routavauriot aiheuttavat jatkuvan teidenpaikkauksen tarpeen. Piki ja muut vastaavat epäpuhtaudet eivät lähde maalipinnasta tavallisilla pesuaineilla ja voivat aiheuttaa vahingoa maalipinnoille reagoidessaan auringonvalon / kuumuuden kanssa.

Piki lähtee vain pienpoistoaineella!

Pienpoistossa käytetään erityistä pienpoistoon tarkoitettua kemikaalia, joka auton maalipinnalle suihkutettaessa reagoi epäpuhtauksien kanssa. Pikitahrat näkyvät maalipinnalla tai auton vanteissa yleensä mustina täplinä, joita on vaikea saada pois. Pienpoistoaine liuottaa tahrat pois. Pienpoistoaineen vaikutusta voidaan tehostaa brushaamalla eli sutimalla kevyesti autonhoitoon tarkoitetulla brushilla. Lopuksi pienpoistoaine huuhdellaan huolellisesti pois. Pienpoisto on erittäin tärkeä ja oleellinen työvaihe auton täydellistä käsittelyä suoritettaessa. Se tehdään usein yhdessä raudanpoiston kanssa. Suosittelemme raudanpoistoa tehtäväksi ennen pienpoistoa. Muista käsitellä myös vanteet pienpoistoaineella vähintään keväällä ja syksyllä vaihtaessasi renkaita! Vanteiden käsittely pienpoistoaineella on erityisen palkitsevaa. Esimerkkikuva vanteessa olevista pikipalloista!

➤ Näitä aineita suosittelemme - tutustu Autoduden pienpoistoaineisiin!

Autoduden pienpoisto-ohje

Alla yleispätevät ohjeet pienpoistoaineiden käyttöön. Tarkista kunkin aineen oikea käyttötapa purkin kyljestä tai valmistajalta.

 1. Pese autosta / vanteista irtolika huolellisesti ennen pienpoistoa, mielellään tehokkaalla liuotinpesuaineella. Mikäli teet myös raudanpoiston, tee se mieluiten ennen pienpoistoa. Älä käytä pienpoistoaineita suorassa auringonpaisteessa tai kuumille pinnoille.
 2. Sumuta pienpoistoainetta käsiteltävälle pinnalle ja anna vaikuttaa n. 5-10 minuuttia. Älä päästä ainetta kuivumaan maalipinnalle.
 3. Tasaisen levityksen varmistamiseksi ja puhdistustehon parantamiseksi voit kevyesti levittää ainetta sumuttamisen jälkeen esim. mikrokuituliinalla tai sopivalla brushilla. Vanteissa on usein syytä tehostaa vaikutusta sopivilla vanneharjoilla.
 4. Huuhtele käsitelty pinta huolellisesti painepesurilla tai vesiletkulla.
 5. Toista käsittely tarvittaessa.
 6. Viimeisenä pinta tulee pestä liuotinpesuaineella tai vahaa sisältämättömällä shampoolla ainejäämien ja viimeisen lian poistamiseksi.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)