Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Kangasosat

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Kangasverhoilu - kuinka pinnan saa puhtaaksi?

Kangas on varmasti käytetyin verhoilumateriaali nykyajan autoissa. Suurimmassa osassa autoista ainakin katto on jotain tekstiiliä, hyvin monessa sitä on myös esim. penkkien ja ovipahvien verhoilu. Kuten muutkin auton pinnat, myös kangaspinnat likaantuvat käytön myötä. Materiaalina kangas on huokoinen, jolloin lika (pöly, hiekka, kura, nesteet, väriaineet jne.) pääsee imeytymään kankaan sisään. Tämä taas tekee tekstiilipintojen puhdistuksesta hieman erilaista esim. maalipintaan verrattuna.

Kangaspinnat on mahdollista joko ns. syväpuhdistaa tekstiilipesurin (tai märkäimurin) kanssa, tai pestä kevyemmin pelkästään mikrokuituliinoja ja harjaa käyttäen. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka kangaspinta puhdistetaan kumpaakin menetelmää käyttäen. Puhdistuksen jälkeen pinta on myös syytä suojata tekstiileille tarkoitetulla pinnoitteella, jottei lika (penkeille kaatunut kahvi tai limu, kuravesi tmv.) pääse enää imeytymään materiaaliin ja seuraavat puhdistukset helpottuvat.

Verhoilu olisi hyvä puhdistaa ja suojata 2-4 kertaa vuodessa.

1. Pesu

Kangasosille tulee valita oikeanlainen pesuaine, joka ei vaurioita pintaa, mutta irroittaa silti pintaan imeytyneen lian tehokkaasti. Valikoimastamme löytyy useita tekstiilipinnoille suunniteltuja pesuaineita täältä: tekstiilienhoito. Myös esim. King Carthurin Total on toimiva liuotin-/yleispuhdistusaine, joka toimii normaalilikaan 1-5% liuoksena ja öljyyn ja muihin todella vaikeisiin tahroihin jopa 30% liuoksena (VAROVASTI!).

Ennen varsinaista pesua tulee sisusta imuroida, jotta hiekka ja muu irtolika saadaan pois. Tämän jälkeen siirrytään itse pesuun. Mikäli käytössä on tekstiilipesuri, lisätään sen säiliöön puhdasta vettä. Saman voi totetuttaa myös märkäimurilla, jolloin vesi sumutetaan erillisestä sumutinpullosta pintaan. Selkänoja kannattaa kallistaa aivan taakse, jotta myös istuinosan ja selkänojan välinen rako saadaan puhdistettua. Pesussa kannattaa esim. penkistä käsitellä istuinosa ja selkänoja erikseen, jotta työskenneltävä alue pysyy pienenä.

Perusteellinen pesu OPAS:

Aluksi sumutetaan pesuainetta reiluhkosti pintaan ja annetaan sen vaikuttaa hetki. Tämän jälkeen vaikutusta voi vielä tehostaa harjaamalla, jotta lika saadaan irtoamaan kunnolla. Tämän jälkeen pesuaine ja sen irroittama lika, imetään huolellisesti tekstiilipesurilla tai märkäimurilla pois. Kun pesuaine on imetty pois, huuhdellaan materiaali niin monta kertaa, ettei pinnasta enää irtoa pesuainetta (vaahto) ja likaa (ruskea vesi/vaahto). Huuhtelu tapahtuu sumuttamalla kangas vedellä kosteaksi ja imemällä se pesurilla tai märkäimurilla pois.

Sama käsittely toistetaan kaikille pestäville kohteille, jonka jälkeen sisusta jätetään kuivumaan. Ikkunat kannattaa jättää hieman raolleen, jotta haihtuva kosteus pääsee ulos. Mikäli mahdollista, auto kannattaa ajaa aurinkoon kuivumaan, jolloin kuivuminen nopeutuu.

Ylläpitopesu OPAS:

Mikäli perusteelliselle pesulle ei ole mahdollisuutta tai tarvetta, voidaan pinta puhdistaa myös kevyemmällä menetelmällä. Tällöin pesuaineena käytetään aiemmin mainittuja kangasosille tarkoitettuja pesuaineta.

Imuroinnin jälkeen pesuaine sumutetaan kankaan pintaan, mutta sen ei anneta imeytyä pintaan. Välittömästi sumutuksen jälkeen pinta harjataan huolellisesti (myös mikrokuituliina toimii), jotta lika saadaan irtoamaan, ja tämän jälkeen vaahtoutunut aine ja lika hangataan puhtaalla mikrokuituliinalla pois. Lopuksi pinta pyyhitään huolellisesti pelkällä vedellä kostutetulla mikrokuituliinalla muutamaan kertaan, jotta pesuainejäämät saadaan poistettua pinnalta. Lopuksi sisusta jätetään kuivumaan.

2. Suojaus

Kun pinta on puhdas ja kuiva, kannattaa se suojata. Valikoimastamme löytyy useita kangasosille tarkoitettuja suoja-aineita, jotka muodostavat kankaan pintaan vettähylkivän näkymättömän kalvon. Näin penkeille kaatunut limu, mehu tai muu neste ei pääse imeytymään kankaan sisään, vaan se on helppo pyyhkäistä paperilla pois. Pinnoitteet myös vähentävät merkittävästi varsinkin vaaleissa sisustoissa näkyvää värjäytymistä (farkuista tmv.). Kankaalle tarkoitetut suoja-aineet löytyvät täältä: tekstiilinhoito. Suoja-aineiden käyttöohjeissa on eroja aineiden välillä, joten tarkempi ohje kannattaa vilkaista tuotesivulta.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)