Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Kangaspintojen puhdistus ja suojaus

Kangasverhoilu - kuinka pinnan saa puhtaaksi?

Kangas on varmasti käytetyin verhoilumateriaali nykyajan autoissa. Suurimmassa osassa autoista ainakin katto on jotain tekstiiliä, hyvin monessa sitä on myös esim. penkkien ja ovipahvien verhoilu. Kuten muutkin auton pinnat, myös kangaspinnat likaantuvat käytön myötä. Materiaalina kangas on huokoinen, jolloin lika (pöly, hiekka, kura, nesteet, väriaineet jne.) pääsee imeytymään kankaan sisään. Tämä taas tekee tekstiilipintojen puhdistuksesta hieman erilaista esim. maalipintaan verrattuna.

Kangaspinnat on mahdollista joko ns. syväpuhdistaa tekstiilipesurin (tai märkäimurin) kanssa, tai pestä kevyemmin pelkästään mikrokuituliinoja ja harjaa käyttäen. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka kangaspinta puhdistetaan kumpaakin menetelmää käyttäen. Puhdistuksen jälkeen pinta on myös syytä suojata tekstiileille tarkoitetulla pinnoitteella, jottei lika (penkeille kaatunut kahvi tai limu, kuravesi tmv.) pääse enää imeytymään materiaaliin ja seuraavat puhdistukset helpottuvat.

Verhoilu olisi hyvä puhdistaa ja suojata 2-4 kertaa vuodessa.

1. Kangaspintojen pesu

Kangasosille tulee valita oikeanlainen pesuaine, joka ei vaurioita pintaa, mutta irroittaa silti pintaan imeytyneen lian tehokkaasti. Valikoimastamme löytyy useita tekstiilipinnoille suunniteltuja pesuaineita täältä: tekstiilienhoito. Myös esim. King Carthurin Total on toimiva liuotin-/yleispuhdistusaine, joka toimii normaalilikaan 1-5% liuoksena ja öljyyn ja muihin todella vaikeisiin tahroihin jopa 30% liuoksena (VAROVASTI!).

Ennen varsinaista pesua tulee sisusta imuroida, jotta hiekka ja muu irtolika saadaan pois. Tämän jälkeen siirrytään itse pesuun. Mikäli käytössä on tekstiilipesuri, lisätään sen säiliöön puhdasta vettä. Saman voi totetuttaa myös märkäimurilla, jolloin vesi sumutetaan erillisestä sumutinpullosta pintaan. Selkänoja kannattaa kallistaa aivan taakse, jotta myös istuinosan ja selkänojan välinen rako saadaan puhdistettua. Pesussa kannattaa esim. penkistä käsitellä istuinosa ja selkänoja erikseen, jotta työskenneltävä alue pysyy pienenä.

Kangaspenkkien kevyt puhdistus

Mikäli olet siinä onnellisessa asemassa, että ajoneuvosi penkit eivät vielä ole imeneet itseensä runsaammin likaa tai olet suorittanut perusteellisen puhdistuksen säännöllisesti, riittää penkeille pelkkä nopea ja kevyt puhditus. Alta löydät step-by-step -ohjeet kevyeen puhdistukseen!

 1. Imuroi isoimmat leivänmurut ja hiekanjyvät pois penkeiltä.
 2. Suihkuta pesuainetta kevyesti suoraan pestävään pintaan (ei läpimäräksi), jonka jälkeen anna aineen vaikuttaa hetki.
 3. Mikäli pinnassa on pinttyneempää likaa, voi pesuaineen vaikutusta tehostaa kevyellä harjauksella.
 4. Pyyhi pinta puhtaalla ja kuivalla mikrokuituliinalla, joka imee sekä pesuaineen että lian itseensä.
 5. Jos käytät ainetta, joka vaatii huuhtelun, pyyhi pinta vielä kostealla mikrokuituliinalla.

Kangaspenkkien syväpuhdistus

Mikäli autosi penkit ovat nähneet ja kokeneet jo enemmän kuin haluaisit myöntää, ei oikotietä onneen ole, vaan perusteellinen puhdistus on vain yksinkertaisesti tehtävä. Syväpuhdistuksessa voidaan lähtökohtaisesti käyttää samoja pesuaineita kuin kevyessäkin puhdistuksessa, mutta mikäli pinnoista löytyy pinttyneitä öljy- tai rasvapohjaisia likatahroja, voi niiden puhdistus vaatia hieman tehokkaampia aineita irrotakseen. Tällaisiin tahroihin suosittelemme esimerkiksi King Carthurin Totalia, joka on liuotinpohjainen pesuaine, ja sopivalla laimennussuhteella (5-50%) se on erinomainen vastalääke kaikista vaikeimmille tahroille.

 1. Imuroi irtolika pois puhdistettavalta pinnalta.
 2. Suihkuta runsaasti puhdistusainetta pintaan ja anna vaikuttaa.
 3. Tehosta pesuaineen vaikutusta kangaspinnoille sopivalla harjalla.
 4. Mikäli käytössäsi on tekstiilipesuri, käytä sitä vaahtovan pesuaineen sekä lian pois imemiseen.
 5. Sumuta tekstiilipesurin kautta puhdasta vettä pintaan ja käytä pesurin imuria, jolloin syvällekin imeytynyt pesuaine ja lika saadaan poistettua. Tekstiilipesurin sijasta pesuun voidaan käyttää myös höyrypesuria, sillä se tehostaa pesuaineen vaikutusta ja eliminoi bakteereja.
 6. Toista huuhtelu pesurilla niin monta kertaa, että kankaasta erittyvä vesi/pesuaine on puhdasta.
 7. Anna pintojen kuivua (avaa ikkunat raolleen ja jätä auto aurinkoon seisomaan, jolloin kuivuminen nopeutuu ja kosteus pääsee pois sisustasta).

Huom! Mikäli pikaisella nuuskaisulla (omalla vastuulla!) erotat penkistä likatahrojen lisäksi myös epätoivottuja aromeja, suosittelemme valitsemaan pesuaineen, joka sisältää myös hajuntappajaa. Tällaisia ovat esimerkiksi King Carthurin APC + Odor Killerit, joista löytyy hajuton, mangon tai uuden auton tuoksuinen versio! Koko tekstiilipintojen pesuainevalikoimamme löydät tästä.

Lattiamattojen puhdistus

Lattiamatot ovat jatkuvasti kosketuksissa likaan, sillä kengistä kulkeutuu niille päivittäin hiekkaa, kuraa ja muita likapartkkeleita. Mattojen pesu noudattaa pitkälti samaa kaavaa kuin muidenkin sisustan kangaspintojen puhdistus, mutta toki ne saattavat vaatia vuodenajasta ja pesuvälistä riippuen hieman enemmän työstöä. Mikäli matot ovat erittäin likaiset, suosittelemme myös niiden pesuun esimerkiksi King Carthurin Totalia, joka pureutuu pinttyneeseen likaan tehokkaasti.

 1. Imuroi irtolika ja hiekka pois matoista.
 2. Suihkuta pesuaine pintaan ja anna vaikuttaa hetken.
 3. Tehosta pesuaineen vaikutusta joko käsikäyttöisellä harjalla tai porakoneharjalla.
 4. Huuhtele matot huolellisesti painepesurilla, kunnes niistä ei enää irtoa likaa eikä pesuaine vaahtoudu. Myös tässä voidaan käyttää höyrypesuria.
 5. Jätä matot kuivumaan.

2. Kangaspintojen suojaus

Kun pinta on puhdas ja kuiva, kannattaa se suojata. Valikoimastamme löytyy useita kangasosille tarkoitettuja suoja-aineita, jotka muodostavat kankaan pintaan vettähylkivän näkymättömän kalvon. Näin penkeille kaatunut limu, mehu tai muu neste ei pääse imeytymään kankaan sisään, vaan se on helppo pyyhkäistä paperilla pois. Pinnoitteet myös vähentävät merkittävästi varsinkin vaaleissa sisustoissa näkyvää värjäytymistä (farkuista tmv.). Kankaalle tarkoitetut suoja-aineet löytyvät täältä: tekstiilinhoito. Suoja-aineiden käyttöohjeissa on eroja aineiden välillä, joten tarkempi ohje kannattaa vilkaista tuotesivulta.

>Tutustu tekstiilinpuhdistusaineisiimme tästä<
Tsekkaa myös >tekstiilipesurit< ja >puhdistusharjat<

Laiskottaako? Kurkkaa siinä tapauksessa tästä King Carthurin valmis sisustanpesusetti: Sisustanpesusetti - King Carthur!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)