Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Auton moottorin pesu

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Konehuoneeseen kertyy ajan myötä pölyä, tiesuolaa, pikeä, öljyä ja muuta likaa, joka saa sen näyttämään surullisen likaiselta. Moottoritilan pesu onkin tärkeä osa auton perusteellista puhdistusta. Kun moottoritila on puhdistettu, on mahdolliset öljy- tai muut nestevuodot helppo paikallistaa ja onhan puhtaassa konehuoneessa mukavempi hoitaa huollot ja muut remontit. Puhdas konehuone antaa huolellisen kuvan omistajasta esimerkiksi myyntitilanteessa - ja kehtaapa puhdasta konetilaa esitellä myös kaverille!

Hyväksi havaittu aine moottoritilan puhdistukseen on erittäin tehokas liuotinpesuaine King Carthur Total Snow Foampesuainevaahdottimella vaahdotettuna. Viimeistele moottoritilan pinnat esim. King Carthur New Car Feeling -muovinhoitoaineella!

=> Autoduden valikoimasta löydät kaiken moottoripesussa tarvittavan

Konehuoneen pesu on hyvä suorittaa ennen muun auton pesua. Tällä varmistetaan, ettei sitä pestäessä likaa roisku puhtaalle maalipinnalle. Moottoritilan pesua ei ole välttämätöntä suorittaa jokaisen pesun yhteydessä, vaan esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa riittää.

Moottoritilan pesu aloitetaan suojaamalla sähköosat, esimerkiksi akku, laturi, virranjakaja jne. Painepesuria käytettäessä on hyvä välttää suihkun suuntaamista suoraan sähköosiin, vaikka ne olisivatkin suojattuja. Näin varmistetaan, ettei autolle aiheuteta vauriota.

Kun sähköosat on suojattu, sumutetaan konehuoneeseen liuotin- tai erityisesti moottoritilanpesemiseen tarkoitettu pesuaine ja annetaan sen vaikuttaa noin viisi minuuttia. Pesuaineen vaikutusta voi tehostaa esimerkiksi pienellä harjalla mikäli tuntuu ettei pelkkä aineen teho riitä. Kun pesuaine on tehnyt työnsä, huuhdellaan moottoritila varovasti painepesurilla tai letkulla. Käsittely voidaan toistaa tarvittaessa mikäli yhdellä kerralla ei saavuteta haluttuta tulosta.

Konehuonetta pestäessä on hyvä kiinnittää huomiota myös pieniin koloihin ja väleihin. Ne jäävät helposti huomiotta, jolloin niissä muhiva lika saattaa pysyä siellä vuosikausia ja pahimmillaan syövyttää pintoja. Pienten kolojen puhdistuksessa oiva apuväline on pieni harja, joka mahtuu vaivatta koloihin.

Kun haluttu pesutulos on saavutettu, kuivataan esimerkiksi mikrokuituliinalla enimmät vedet pois konehuoneesta. Suositeltavaa on kuivauksen jälkeen käynnistää moottori ja ajaa pieni lenkki moottorin lämmittämiseksi. Näin konehuoneesta haihtuu loputkin vedet pois. Kun moottori on lämmennyt, annetaan sen jäähtyä hieman.

Kun moottori on jäähtynyt, kannattaa muoviosat suojata lian tarttumisen vähentämiseksi ja tulevien pesujen helpottamiseksi. Muovinhoitoaine saa muoviosat näyttämään uudenveroisilta ja antaa puhtaalle konehuoneelle viimeisen silauksen. Muoviosat voidaan suojata joko erityisesti moottoritilaan suunnitelluilla tai auton ulkoisille muoviosille tarkoitetulla aineella esim. ValetPRO Classic Protectant.

=> Autoduden valikoimasta löydät kaiken moottoripesussa tarvittavan

Autoduden yleispätevä moottorinpesuohje

 1. Avaa konepelti ja lukitse se yläasentoon
 2. Suojaa sähköosat, kuten laturi, akku, virranjakaja jne. (Huom. Diesel-moottorissa ei ole virranjakajaa)
 3. Sumuta tehokasta pesuainetta esim. King Carthur Control Snow Foam tai Total Snow Foam joko painepesuriin kiinnitettävällä vaahdottimella tai käsikäyttöisellä painepullolla. Pesuaine kannattaa foam lancea käytettäessä laittaa pulloon laimentamattomana, koska lance itsessään laimentaa ainetta. Painepullolla voidaan sumuttaa likaisuudesta riippuen 20-100 % liuos. Voit myös käyttää erityistä moottorin pesuun tarkoitettua pesuainetta. Tätä käytettäessä toimi valmistajan ohjeen mukaisesti.
 4. Anna aineen vaikuttaa pitkään eli vähintään 5-10 minuuttia, mutta älä päästä ainetta kuivumaan.
 5. Halutessasi voit tehostaa aineen vaikutusta harjalla, mikäli tuntuu ettei pelkkä aineen pesuteho riitä
 6. Toista käsittely tarvittaessa!
 7. Kuivaa enimmät vedet esimerkiksi mikrokuituliinalla tai vaikka kompressorilla puhaltelemalla. Käynnistä auto ja aja pieni lenkki moottorin lämmittämiseksi. Näin loputkin vedet saadaan haihtumaan konehuoneesta
 8. Anna moottorin jäähtyä
 9. Suojaa muoviosat joko erityisesti moottoritilaan suunnitellulla tai auton ulkopinnan muoviosille tarkoitetulla suoja-aineella. Näin muoviosat saadaan näyttämään uudenveroisilta. Lisäksi muoviosien suojaus estää likaa tarttumasta tiukasti ja helpottaa tulevia pesuja. Hyvä aine tähän on esim. ValetPROn Classic Protectant. Suihkuttele ainetta reilusti. Ainetta ei ole välttämätöntä buffata eli kiillottaa pois, jolloin suoja-ainetta jää pinnoille maksimaalinen määrä.
 10. Ihaile lopputulosta - muista näyttää myös naapurille!

=> Autoduden valikoimasta löydät kaiken moottoripesussa tarvittavan

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)