Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Auton käsinpesu eli kinnastelu

Auton käsinpesussa tärkeintä on välttää virheitä. Sääntö numero yksi on pesusienestä luopuminen. Lue eteenpäin, niin et enää koskaan käytä pesusientä auton maalipinnan pesuun. Auton kinnastelu on se pesuvaihe, jossa maalipintaan kohdistetaan kevyt mekaaninen puhdistus yhdistettynä oikeisiin pesuaineisiin. Auton kinnastelu on myös se työvaihe, jossa pesunaarmut syntyvät, mikäli sitä ei tehdä oikein!

Älä koskaan käytä pesusientä auton pesuun!

Kaikista tärkeintä on, että käytetään naarmuttavan vaahtomuovisen pesusienen sijaan laadukasta pesukinnasta (tai vastaavasta materiaalista valmistettua pesusientä), joka sitoo lian itseensä eikä siirtele hiekkaa maalipinnalla edestakaisin. Toisin sanottuna, pesusieni ei ime likaa sisuksiinsa vaan lika jää pyörimään sienen ja maalipinnan väliin naarmuttaen maalipintaa. Toinen elintärkeä asia on ennen kinnastelua suoritettu mahdollisimman huolellinen esipesu, jolla kaikki mahdollinen irtolika on jo poistettu maalipinnalta. Nykyään suosituimpia ovat ehdottomasti mikrokuituiset pesukintaat joiden etuna on niiden korkea imukyky sekä ylivoimainen hellävaraisuus.

Pesuaineina voidaan käyttää joko liuotinpesuainetta tai autoshampoota. Liuotinpohjaisia aineita käytetään perusteellisessa pesussa, kun halutaan eroon myös vanhoista vahoista, kun taas vahatun pinnan ylläpitopesussa käytetään vahaturvallisia shampoita. Shampoopesussa voidaan käyttää hienoimpia luonnonkintaita, kun taas liuotinpesussa tulee käyttää liuottimenkestäviä mikrokuitukintaita.

HUOM! Nykyään on saatavilla myös samasta (mikrokuidusta) materiaalista valmistettuja pesusieniä, joita ei pidä sekoittaa perinteiseen vaahtomuoviseen pesusieneen. Nämä ovat turvallisia käyttää.

➤ Näitä kintaita suosittelemme - tutustu Autoduden pesukinnasvalikoimaan!

Kahden ämpärin tekniikka

("2 bucket method","2BM")

Kun pesukinnasta käytetään toistuvasti pesuämpärissä, sama lika kiertää helposti aina uudelleen ja uudelleen kintaan mukana maalipinnoille. Kahden ämpärin tekniikalla tämä kierto katkaistaan tehokkaasti, ja maalipinnalle viedään aina mahdollisimman puhdas kinnas.

Toisessa ämpärissä pidetään puhdasta pesuaineliuosta. Kinnas kastellaan tässä ämpärissä ennen itse kinnastelua. Kun pesukinnas likaantuu, se huuhdellaan toisessa ämpärissä, siis erillisessä huuhteluämpärissä. Samalla kintaasta pyyhkäistään irtolika irti huuhteluämpärin pohjalla olevaan hiekanerottimeen. Huuhtelun jälkeen puhdas kinnas voidaan taas turvallisesti upottaa pesuaineämpäriin ja uudestaan maalipinnalle. Myös pesuaineämpärin pohjalla on hyvä olla hiekanerotin, jotta irtolika jää ämpärin pohjaan lähtemättä kiertoon enää uudestaan.

Autoduden kinnasteluohje

 1. Esipese auto huolellisesti.
 2. Laimenna pesuainetta valmistajan ohjeiden mukaan, yleensä n. 10-15 litraa valmista pesuainetta riittää tavallisen henkilöauton pesuun. Muista kahden ämpärin tekniikka ja hiekanerottimien käyttö!
 3. Peseminen tulee aloittaa auton puhtaimmista osista, eli keulalta ja auton yläosista. Kasta kinnasta shampooämpärissä, siirrä kinnas pestävälle pinnalle ja liu'uta kinnasta ilmavirran suuntaisin liikkein. Kun kinnas likaantuu, huuhtele kinnas huuhteluämpärissä. Sen jälkeen voit ottaa taas shampoota kintaaseen. Käy huolella koko auto läpi.
 4. Pesuaine ei saa kuivua pintaan, eli jos näyttää, että et kerkeä käydä koko autoa läpi, huuhtele pestyt pinnat ennen loppuauton kinnastelua. Lopuksi on suoritettava huuhtelu huolellisesti.
 5. Kuivaa pinta erikseen siihen tarkoitetuilla kuivausliinalla. Kuivausliina lasketaan kevyesti auton pinnalle ja painellaan kauttaaltaan.

Huom. Vanteiden puhdistuksesta löytyy oma artikkeli, samoin auton kuivauksesta!

➤ Näitä kintaita suosittelemme - tutustu Autoduden pesukinnasvalikoimaan!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)