Autodude

Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (10-18)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Auton maalipinnan savestus, savet ja liukasteet

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Auton savestus on oleellinen osa auton perusteellista puhdistusta. Puhdistussavella poistetaan auton maalipinnalta sellaiset partikkelit, joita raudan- ja pienpoistoaineet eivät poistaneet. Savestuksen jälkeen pinta on 100% puhdas ja täysin sileä.

Savestusta vaativia kohteita ovat mm. maalisumu ja erittäin pinttynyt lika. Monesti myös osa rauta- ja pikipartikkeleista jää näkymättömäksi karheudeksi pintaan. Nämä likapartikkelit tuntuvat sormenpäissä erittäin pieninä "kohoumina". Pahimmillaan maalipinta tuntuu kuin hiekkapaperilta. Eniten savestusta kaipaavaa pintaa löytyy yleensä etu- ja takarenkaiden takaa sekä vanteista.

Vasta savestuksen jälkeen auton pinta on täysin puhdas kaikentyyppisestä liasta. Savestuksen jälkeen voidaan siirtyä joko vahausvaiheeseen tai tarvittaessa ennen sitä vielä myllyttää maalipinta. Savestus on hyvä tehdä vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Vasta savestuksen jälkeen pinta on 100% puhdas ja sileä.

Kaikkien savien toimintaperiaate on sama. Puhdistussavi "nyppii" likapartikkelit maalipinnoilta täysin mekaanisesti ja upottaa ne sisäänsä. Puhdistussavissa on eri kovuuksia, joista vaarattomin ja helppokäyttöisin on pehmeä. Yleensä pehmyt savi riittää ainoaksi saveksi. Vaikeimmissa kohdissa on joskus tarpeellista käyttää kovempaa savea. Puhdistussavet vaativat yleensä oman liukasteen, jotta se liukuu helposti naarmuttamatta auton maalipintaa.

Savea ei hangata maalipintaa vasten, vaan liu'utetaan hyvin kevyesti liukastimen päällä. Savestuskäsittelyn jälkeen pinnat ovat lasinsileät, vailla karkeuksia. Ero on savestetun ja savestamattoman maalipinnan välillä on huikea!

➤ Näitä suosittelemme - tutustu Autoduden saviin ja liukasteisiin!

Autoduden savestusohje

Alla yleispätevät ohjeet savestukseen. Tarkista kunkin aineen oikea käyttötapa tuotepakkauksesta.

 1. Pese auto huolellisesti. Suorita myös raudan- ja pienpoisto ennen savestusta. (katso erilliset ohjeet sivun vas. reunasta).
 2. Savestusta vaativat kohdat löytyvät liu'uttamalla kättä maalipinnan ylitse. Mikäli autoa ei ole koskaan savestettu, kannattaa koko auto savestaa.
 3. Muotoile savipalasta noin pingispallon kokoinen savipala ja muotoile se sormien alle levyksi. Voit lämmittää savea nyrkissä tai lämpimässä vedessä.
 4. Aloita savestus lisäämällä liukastetta pienelle alueelle käsiteltävään pintaan. Savestukseen on saatavilla siihen tarkoitettuja liukasteita, mutta myös pesuaineseokset ja QD:t (quick detailer) toimivat liukasteina. Myös pelkällä vedellä liukastettavia savia on, mutta liukasteita suosittelemme käytettävän, naarmuuntumisriskin takia.
 5. Liu'uta savea liukastetulla pinnalla, älä kuitenkaan paina savea maalipintaa vasten. Anna saven tehdä työ. Lisää liukastetta kokoajan, jotta savi liukuu mahdollisimman hyvin ja kitkatta.
 6. Kun saven pinta likaantuu, leivo likainen pinta saven sisään ja jatka taas puhtaalla pinnalla.
 7. Vertaile savestettua ja likaista pintaa sormilla tunnustellen; jos likapartikkeleita ei enää tunne voit vaihtaa seuraavalle alueelle. Savestettu, puhdas, pinta tuntuu sormin tunnustellen liukkaalta.

TÄRKEÄÄ! Jos savenpalan putoaa lattialle, se tulee hylätä välittömästi! Lattialla pyörähtänyt savi on aina likainen ja voi aiheuttaa maalipinnassa rumaa jälkeä. Myös tästä syystä on tähdellistä käyttää pieniä palasia kerrallaan, ei koko savea.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa Klarnalla, verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla tai postiennakolla. Yrityksille toimitamme myös Klarnan laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpa

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmilla

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120 € tilauksiin

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.