Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Auton kiillotus opas

Yhteistyökumppanimme, Pro Detailer Finland -sertifioitu Jolli teki pyynnöstämme lyhyen UKK:n auton myllytyksestä. Tällä sivulla esitellään auton maalipinnan koneellinen kiillotus pääpiirteissään ja vastataan yleisimpiin asiaan liittyviin kysymyksiin. Kyseessä on siis lyhyt näppärä läpileikkaus auton kiillotuksesta.

Lisää detailitason tietoa myllytyksestä löytyy:

=> Tutustu Autoduden kiillotusvälinevalikoimaan!

1. Kiillotuskone, rotary vai epäkesko?

Molempi parempi, maalipinnan saat kiiltäväksi, käytit kumpaa tahansa, osaavissa käsissä et työnjäljestä voi päätellä, kummalla työ on tehty.
Epäkeskolla et käytännössä holoa voi saada, kunhan pidät järjen päässä. (Esim. 1-steppiä ei voi tehdä karkealla mikrokuidulla ja Meguiarsin 101:llä mustaan pehmeälakkaiseen autoon, esim. Hondaan).

Aloittelijoille suosittelen epäkeskoa, sillä kun et voi käytännössä edes lakkaa polttaa puhki kun työskentelet sopivaa varovaisuutta noudattaen. Kun haluat työhön tehoa ja monipuolisuutta, valitse rotary.

2. Lakkapinnan kovuus ja muut ominaisuudet?

Nyrkkisääntö mitä itse käytän,

 • Jenkit pehmeä-medium
 • Japsit erittäin pehmeä-pehmeä, usein myös tahmea
 • Saksalaiset medium-erittäin kova

(esimerkkinä: sama yhdistelmä, millä leikkaat RDS (Random Deep Scratches, syviä naarmuja) pehmeälakkaisesta, viimeistelet rotaryllä kova lakkaista.)

Huomaa kuitenkin että jopa uusia autoja voi olla korjausmaalattu, joten tarkista pinta erittäin tarkkaan, jos joku paneeli on pinnaltaan erilainen (esim. aplaria tai roskia), aloita viimeistelevästä yhdistelmästä ja siirry asteittain leikkaavampaan, kunnes löytyy sopiva leikkuuteho. Tee tuolla tavalla jokaisen auton kanssa AINA, japsi voi olla lakattu erittäin kovalla lakalla ja taas uusi mersu voi omata itsestään korjaantuvan lakan, eli järjettömän pehmeä ja tahmea.

3. Stepit, mitä ne on?

Stepit ovat ajokertoja laikka-aine-kombolla, mitä syvempiä naarmuja, mitä korkeampia yhdistelmiä käytetään, sitä enemmän steppejä tarvitsee poistaakseen edellisen ajojäljen ja holot.

 • 1-stepillä saadaan hyvä pohja kerta vuodess tapahtuvaa vahausta varten
 • 2-stepillä voidaan poistaa jo vähän syvempiäkin jälkiä tai halutessaan viimeistellä parempaa kiiltoa kuin 1-step vaihtoehdolla
 • 3-stepillä saadaan syviäkin jälkiä pois
 • 4-steppiä tarvitaan joko vesihionnan, paikkamaalauksen tai erittäin leikkaavan villalaikka-rotary-ajon kanssa.

Oheisessa kuvassa ylempänä on ajettu 2steppinä pesunaarmut pois päältä (oikealla näkyy ajamatonta pintaa) mutta syvemmät naarmut ovat jääneet, alempi on tehty 4-steppinä, jolloin koiran kynsien jäljet on saatu lähes täysin pinnasta pois.

4. Laikka-Aine-kombot?

Omassa salkussani on pyörähtänyt paljonkin eri koneita, laikkoja ja aineita, mutta aina on tullut palattua helppoon komboon, rotary kone, schollin tahnat ja hex-logic-laikat ryyditettynä the Avengerilla ja megun 101-tahnalla haastavia hommia varten. Sulkuihin laitan mirkan valikoimasta vastaavan.

Yhdistelmä on helppo, karkeasta hienompaan

-The Avenger ja megun 101, tällä yhdistelmällä saa kokematon tuhoa aikaan, kokenut saa järkyttävät holot ja mielettömän leikkuunopeuden
-Oranssi hex & s3 gold (King Carthur 1/3)
-Sininen tai vihreä hex & s17 (King Carthur 2/3)
-Musta hex & s30 (King Carthur 3/3)

Näin yksinkertaisella paketilla pystyy tekemään gelcoatista, mustan audin kautta hondaan kaiken.
Yksinkertaistettuna, et voi valita viimeistelevää ainetta ja leikkaavaa laikkaa ja ajatella että tällä hoituu kaikki. Laikka ja aine kulkevat aina käsi-kädessä karkeuden ja leikkaavuuden osalta.

5. Itse työstäminen?

Työstä kerrallaan n. 3-4 laikan leveyttä leveä ja korkea alue.
Levitä kiillotusaine taputtelemalla laikalla työstettävä alue ja tämän jälkeen levitä aine pienimmillä kierroksilla pinnalle.
Nosta kierroksia ja anna painetta, liikuta konetta n. 2-4cm/sek vauhdilla, ajaen n. 30% edellisen ajon päälle (kuva tulee selitykseksi), eli alueen ajat 5 "viivaa" vaakatasossa ja 5 "viivaaa" pystysuunnassa. Tässä on yksi veto, näitä toistetaan 3-5 kertaa, lopettaen siinä vaiheessa kun aine muuttuu läpinäkyväksi. Tämän jälkeen paine pois koneelta ja kierrokset minimiin, viimeistele aine 2 vedolla. Nosta kone pois pinnalta ja pyöräytä laikkaharjalla laikka puhtaaksi. Pyyhi PUHTAALLA mikrokuituliinalla ainejämät pinnasta pois.
Pinnan lämpötila ei saa nousta kädellä kokeillessa kuumaksi, peltipinnat kestävät lämpöä paremmin kuin esim puskurit jotka ovat muovia.
-> liikaa lämpöä ja painetta, niin on maali rutussa
-> varo kanttauksia ja kulmia, näissä ei koneelle painetta.

6. Mitäs sit?

Käy koko auto läpi valitsemallasi laikka-aine kombolla ja ota seuraava yhdistelmä käyttöön, jos päätät tehdä useammassa eri stepissä.
Aikaa menee keskivertoautossa kiillotukseen

 • 1-stepissä 5-8h
 • 2-stepissä 7-9h
 • 3-stepissä 10-20h
 • 4-steppinä 15-30h

Kiillotus kun on valmis, pese pinta tehokkaalla liuottimella (esim Surfex, as40 tms), kuivaa ja pyyhi lopuksi ipalla. Tarkista pinta hologrammien ja ajojälkien osalta. Mikäli näitä on, korjaa jälkesi palaamalla kohtaan kiillotus.

Kun pinta on riittävän hyvä, vedä pintaan vaha tai pinnoite, homma valmis!

=> Tutustu Autoduden kiillotusvälinevalikoimaan!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)