Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Auto talvikuntoon

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Auto talvikuntoon - Taistelu suomen ankaraa talvea vastaan

Suomen talvi on niin meille ihmisille, kuin erityisesti autoille rankkaa aikaa! Yleensä puhutaan vain autojen teknisestä puolesta, mutta talven haastavat olosuhteet laittavat myös auton ulkokuoren todella kovalle rasitukselle. Talvella suuret lämpötilaerot, ilmankosteus sekä esimerkiksi tiesuola tuovat omat haasteensa. Ajattelimme kirjoittaa pienen artikkelin auton talvikuntoon laittamisesta sekä talven aikana auton maalipintaan kohdistuvasta käsittelystä.

Mitä talvi tekee autolle?

Auton peseminen ja maalipinnan suojaaminen on tärkeässä roolissa talven rankkoja olosuhteita vastaan. Jos auton pintaan jätetään likaa muhimaan talven yli, pysyy kosteus liassa kiinni ja se aiheuttaa pidemmällä aikavälillä vauroita auton maali-/lakkapintaan.

Talvella etenkin tiepintojen suolaaminen edistää merkittävästi auton korroosiota eli suomeksi sanottuna ruostumista, sillä suolavesihän todistetusti edesauttaa tätä ikävää kemiallista reaktiota. Sen vuoksi kaikki auton pinnat tulisi suojata mahdollisimman hyvin kestävällä vahalla taikka pinnoitteella, jolloin hyvin suuri osa liasta/kosteudesta poistuu itsestään maalipinnoilta sen hydrofobisuuden, eli hylkimisreaktion ansiosta.

Auton pinnoittamisella saavutetaan myös erittäin kova pinta, jolloin esimerkiksi lumiharjasta aiheutuvat naarmut jäävät merkittävästi vähäisemmiksi. Lumien putsaaminen onkin toinen erittäin merkittävä asia mihin tulisi kiinnittää huomiota. Maalipinnat kun ovat keskimäärin kovasti herkkiä naarmuuntumiselle, joten lumien putsaamista maalipinnoilta tulisi harkita tarkkaan. Mieluummin jättää lumet kokonaan pyyhkimättä vaurioiden välttämiseksi. Huomioimisen arvoista toki on myös, että vahatulle eli hydrofobiselle / liukkaalle maalipinnalle ei kerry lunta tai jäätä niin helposti kuin vahaamattomalle maalipinnalle.

Kuinka selvitä talven olosuhteista?

Keväällä, kun lumet sulavat ja autoa pääsee pesemään vihdoin kunnolla, valitettavan usein törmätään maalipinnan huonoon kuntoon. Lumiharja on tehnyt ikäviä jälkiä niin maalipinnalle kuin lasipinnoillekkin, ja huonolla pidolla olleen auton helmat ovat alkaneet kevään kiihtyessä kukkimaan.

Edellä mainittuja asioita voidaan estää ja hidastaa oikeaoppisella autonhoidolla. Auto olisi tärkeä pestä perusteellisesti ennen talven tuloa ja suojata pinnat tarvittavilla aineilla. Ohjeet auton perusteelliseen pesuun ja vahaukseen löytyvät Autoduden Autonhoidon ABC:sta. Auton perusteellinen pesu talvea vasten ei eroa millään tavalla keväällä suoritettavasta perusteellisesta pesusta, katso Auton perusteellinen puhdistus.

Mikä on hyvä vaha talveksi?

Talvella kun olosuhteet pesuun ja vahaamiseen eivä ole kovin suotuisat, vahaksi tulisi valita mahdollisimman pitkäkestoinen vaha. Siinä missä keväällä tavoitellaan wetlookkia, eli mahdollisimman kiiltävää pintaa ja hienoa ulkonäköä, talvella ensimmäiseksi tavoiteltavaksi ominaisuudeksi nousee maksimaalinen kesto. Parhaat autovahat kestävät ankariakin olosuhteita ja antavat parhaimmillaan suojaa pitkälle kevääseen asti. Tälläisia ovat esimerkiksi hybridivaha King Carthur Endurance ja synteettinen sealant Soft99 Fusso Coat.

Milloin?

Tee auton perusteellinen pesu ja pintojen suojaus mieluummin liian aikaisin kuin räntäsateessa liian myöhään!!! Sopiva aika riippuu täysin syksyn keleistä ja tarkkaa ajankohtaa on täten mahdotonta sanoa. Kun lämpötilat päiväsaikaan painuvat 10 lämpöasteen tuntumaan, ei operaatiota enää kannata pitkittää.

Auton pesu talven aikana

Valitettava tosiasia on, että auton omatoimipesu talviaikaan ulkosalla on useimmissa tapauksissa vaikeaa / mahdotonta kylmien säiden vuoksi. Jos lämpötila kohoaa tilapäisesti esim. 10-plusasteeseen ei tilaisuutta kannata jättää käyttämättä vaan autonpesuvälineet kannattaa kaivaa esille samantien! Lämpötilan ollessa pakkasella tai nollan tuntumassa, ei pesusta tule mitään veden jäätymisen vuoksi.

Useimmilla paikkakunnilla on nykyään autofiksaamoja, jotka pesevät asiakkaiden autoja korvausta vastaan. Jos et voi pestä itse, käytä autoa tällaisessa palvelussa vähintään kuukauden välein talven aikana. Budjettivaihtoehto on pyytää pesijältä pelkkä esipesu PH-neutraalilla esipesuaineella ja perusteellinen painehuuhtelu päälle.

Auton voi talviaikaan pestä myös erityisessä TEE-SE-ITSE autonpesuhallissa. Tällaisia pesupaikkoja ei kuitenkaan ole käytettävissä kuin isoimmilla paikkakunnilla. Selvitä löytyykö lähialueeltasi tällaista lämmintä tilaa, joka solvetuu auton pesemiseen. Autoduden sivustostolta löytyy kartta Suomen TI-halleista. Kartta tosin ei välttämättä ole 100% täydellinen kattaus kaikista Suomessa sijaitsevista halleista.

Älä vie autoa huoltoaseman automaattipesuriin aikaisemmin esiteltyjen syiden vuoksi, vaikka se pakkasten paukkuessa vaikuttaisikin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Harjapesun käsittelyssä maalipinnalle aiheutetut haitat ovat helposti suuremmat kuin hyödyt. (Auton konepesu - Suositeltavaa vai ei?)

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)