Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Pinnoitettu nahka ja tekonahka

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Pintakäsiteltyä nahkaa ja keinonahkaa EI voida hoitaa!

Pintakäsitellyn nahan hoitamisessa on syytä pitää mielessä, että nahka on tosiaan pinnoitettu. Sen pinnassa on väri- tai polyuretaanikerros, joka saattaa tykätä huonoa liian voimakkaista pesuaineista. Tavallisilla nahalle tarkoitetuilla puhdistusaineilla ei kuitenkaan tätä vaaraa ole.

Pinnoitetun nahan hoitamisessa on käytännössä kaksi päävaihetta: puhdistaminen ja suojaus. Hoitavat ja ravitsevat tulevat kyseeseen, kun pinta on useamman vuoden vanha ja päässyt kuivumaan/kulumaan. Tällöin pinnan "lakkaus" on kulunut, ja se päästää taas hoitoaineita imeytymään ja ravitsemaan nahkaan, toisin kuin aivan uudessa pinnassa.

Verhoilut, etenkin penkit, tulisi puhdistaa ja suojata noin 4 kertaa vuodessa.

ENNEN VARSINAISTA KÄSITTELYÄ, KOKEILE AINETTA PIILOSSA OLEVALLE PINNALLE!

1. Puhdistus

Puhdistaminen on ehdottomasti merkittävin nahanhoidon muoto. Pintojen puhtaanapidolla ehkäistään likapartikkelien hankauksen aiheuttama voimakas kuluminen. Puhdistus on hyvä aloittaa imuroinnilla, eli irtoroskien poistolla. Sen jälkeen pinnasta poistetaan rasvaisuus ja muu lika nahanhoitoon tarkoitetulla puhdistusaineella. Puhdistamisessa on hyvä apuväline pehmeä nahalle tarkoitettu harja.

Lähtökohtaisesti mietojen puhdistusaineiden käyttö ei ole vaarallista, sen sijaan tehokkaiden tahranpoistoaineden kanssa kannattaa olla varovainen.

Noudata aina puhdistusaineen omaa käyttöohjetta!

(2. Hoitaminen)

Nahan elvytys ja ravitseminen on erittäin tärkeä osa, jos nahka on kulunut ja kuivunut. Jos nahka pääsee kuivumaan, se alkaa halkeilla ja haurastua. Halkeamat ovat ikäviä, sillä niitä ei enää pystytä palauttamaan alkuperäiseen muotoon ilman täyteaineita ja maalausta. Mikäli nahka on hyvin ravittu ja hoidettu, nahan elinikä pitenee huomattavasti. Hoitoaineilla nahka voidaan siis ravita ja palauttaa sen luontainen pehmeys. Kertauksena vielä: Uutena pinta ei ime mitään hoitoaineita, eli niitä on turha pintaan hieroa. Useamman vuoden vanhana pinnoite on jo kulunut, ja se alkaa taas "hengittää" paremmin, jolloin myös hoitoaineet pääsevät pintaan imeytymään. Mikäli nahka tuntuu kuivalta ja näyttää kuluneelta, voidaan sitä myös hoitaa.

Elvyttävät ravinteet sisältävät nahalle suotuisia rasvoja, jotka imeytyvät tehokkaasti nahan sidoksiin ja tekevät siitä joustavan. Yleensä elvyttävät hoitoaineet annetaan vaikuttaa nahan pinnalla useita tunteja, jopa vuorokausia. Nahkaa olisi hyvä hieman hieroa ja venyttää samalla kun ainetta levitetään, tämä edesauttaa huokosia avautumaan paremmin ja näin nopeuttaa hoitoaineen imeytymistä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää että, mitä kauemmin hoitoaine on pinnassa, sitä paremmin nahka ravitaan.

Noudata aina elvyttävän aineen omaa käyttöohjetta!

3. Suojaus

Kun viimeistelty nahka on saatu puhdistettua, on se tärkeää suojata sopivalla aineella. Suojaaminen viimeistelee nahan pinnan ja estää uuden lian tarttumisen materiaaliin. Suoja-aine on ikään kuin "puhdasta likaa". Suoja-aineet täyttävät pinnoitetun nahan huokoset ja estävät näin likaa painumasta syvälle nahan rakenteisiin. Laadukkaan suoja-aineen tulisi jättää pinta pehmeäksi, joustavaksi sekä mattapintaiseksi. Useimmissa nahanhoitoaineissa on myös UV-suoja.

Noudata aina suoja-aineen omaa käyttohjetta!

Keinonahka

Keinonahka käsitellään kuten muovipinnat. Aidon nahan hoitoon tarkoitetuilla aineilla ei saavuteta hyötyjä keinotekoisissa materiaaleissa.

=> Nahanhoitotuotteet löytyvät täältä

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)