Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Raudanpoisto auton maalipinnoilta

Raudanpoisto kuuluu auton perusteellisen puhdistuksen vaiheisiin. Raudanpoisto on hyvä suorittaa vähintään pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Raudanpoistolla tarkoitetaan työvaihetta esipesun/kinnaspesun jälkeen, jossa auton maalipinnalta poistetaan siihen uponneita teräviä rautahiukkasia sekä jo hapettuneita sellaisia, eli ns. lentoruostetta.

Suurimmaksi osaksi rautahiukkaset ovat peräisin ajoneuvojen jarrupaloista ja -levyistä - jokainen jarrutus pöläyttää ilmoille pienen rautapilven. Nämä metallipartikkelit tuntuvat maalipinnoilla karkeutena ja erityisesti vanteissa ne näkyvät mustina hapettumina. Vanteissa on rautaa tyypillisesti paljon, koska ne ovat jatkuvasti jarrupölyn maalitauluna. Mikäli tavalliset pesuaineet eivät tehoa vanteiden mustiin tahroihin, ne ovat mitä todennäköisimmin rautaa. Metallipartikkeleita ei saa poistettua tavallisilla pesuaineilla.

Raudanpoistoon käytetään erityistä raudanpoistoon tarkoitettua ainetta, joka auton maalipinnalle suihkutettaessa reagoi raudan kanssa ja yleensä muuttaa väriään reagoidessaan maalipinnalla olevien metallipartikkeleiden kanssa. Raudanpoistoaineen vaikutusta voidaan tehostaa brushaamalla eli harjaamalla kevyesti käsiteltäviä pintoja autonpesuun tarkoitetuilla sudeilla, tähän käyttöön pyhitetyllä pesukintaalla tai mikrokuituliinalla. Lopuksi raudanpoistoaine huuhdellaan huolellisesti pois. Joskus poisto vaatii useamman käsittelykerran.

Raudanpoisto on erittäin tärkeä ja oleellinen työvaihe auton täydellistä käsittelyä suoritettaessa. Muista käsitellä myös vanteet raudanpoistoaineella vähintään keväällä ja syksyllä vaihtaessasi renkaita! Vanteiden käsittely raudanpoistoaineella on erityisen palkitsevaa, koska vanteiden sisäpuoli erityisesti etuvanteissa on kauden jälkeen vahvan jarrupölyn peitossa. Jarrupöly lähtee vanteista vain ja ainoastaan raudanpoistoaineella.

Rauta lähtee vain raudanpoistoaineella!

➤ Näitä aineita suosittelemme - tutustu Autoduden raudanpoistoaineisiin!

Autoduden raudanpoisto-ohje

Alla yleispätevät ohjeet raudanpoistoaineiden käyttöön. Tarkista kunkin aineen oikea käyttötapa purkin kyljestä/valmistajalta.

 1. Pese autosta / vanteista irtolika huolellisesti ennen raudanpoistoa, mielellään tehokkaalla liuotinpesuaineella.
 2. Anna enimpien vesien valua pois ja kuivua, sillä vesi heikentää raudanpoistoaineen vaikutusta.
 3. Sumuta raudanpoistoainetta käsiteltävälle pinnalle ja anna vaikuttaa n. 5 minuuttia. Aine muuttuu pinnalla violetin tai punaisen väriseksi reagoituaan rautapartikkeleiden kanssa.
 4. Tasaisen levityksen varmistamiseksi ja puhdistustehon parantamiseksi voit kevyesti levittää raudanpoistoainetta sumuttamisen jälkeen sopivalla kemikaalinkestävällä brushilla eli siveltimellä. Vanteissa on usein syytä tehostaa vaikutusta sopivilla vanneharjoilla.
 5. Älä päästä ainetta kuivumaan maalipinnalle. Älä myöskään käytä suorassa auringonpaisteessa tai kuumille pinnoille.
 6. Huuhtele lopuksi huolellisesti.
 7. Toista käsittely tarvittaessa.

Autoduden vinkki: Suihki raudanpoistoainetta vanteisiin ennen vaahdottamista esipesuaineella! Kun raudanpoistoaine on vaikuttanut niin pitkään että se tulisi jo huuhdella pois, voit levittää vaahdon koko autoon (myös vanteisiin) ja saat jatkettua raudanpoistoaineen vaikutusaikaa rutkasti!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)