Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Raudanpoisto auton maalipinnoilta

Auton kuivaus pesun jälkeen - miksi se pitää tehdä?

Monien korviin auton kuivaaminen pesun jälkeen saattaa kuulostaa turhalta tehtävältä, sillä eikös kesä kuivaa minkä kastelee, ja ajon aikana syntyvä ilmavirta nyt viimeistäänkin pyyhkii maalipinnalla kimmeltävät vesipisarat tiehensä, joten miksi vaivautua? Kaikki edellä mainuttu on varmasti totta, mutta auton kuivaamatta jättäminen tuo usein mukanaan joukon ongelmia, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi ennen kuin ne kohtaa henkilökohtaisesti. Tästä syystä ajoneuvon huolellinen kuivaaminen pesun jälkeen voidaan itseasiassa laskea lopputuloksen kannalta yhdeksi pesun tärkeimmistä tehtävistä, ja tässä artikkelissa kerromme miksi ja kuinka se kannattaa tehdä!

Maalipinnalla helmeilevät vesipisarat saattavat näyttää silmiin kauniilta, mutta todellisuudessa ne imaisevat ilmassa leijailevaa pölyä, siitepölyä sekä muita epäpuhtauksia helposti itseensä, ja kuivuessaan maalipinnalle ne jättävät rumia ja usein myös sitkeitä tahroja juuri pestyyn maalipintaan. Lisäksi huuhteluun käytettävä vesi on valitettavan usein kalkkipitoista, joten vaikka ajoneuvo pestäisiin täysin puhtaassa hallissa ja jätettäisiin sinne kuivumaan, jättävät vesipisarat pintaan kuivuessaan rumia kalkkitäpliä maalipinnalle sekä muoviosiin. Tämä on monille tuttu efekti oman kodin suihkun tai saunan lasiseinästä: pinta on täynnä sitkeää valkoista valumajälkeä, jonka poistaminen on kaukana mukavasta puuhastelusta.

Kun käytät hieman aikaa ja vaivaa auton kuivaamiseen jokaisen pesun jälkeen, voit välttää kaikki edellä mainitut ongelmat ja saat nauttia tahrattoman puhtaasta maalipinnasta pidempään. Asianmukaisesti kuivattuna autosi ei ainoastaan näytä paremmalta, vaan se on myös paremmin suojattu mm. ruostumista, korroosiota sekä muita vaurioita vastaan. Eli vaikka auton kuivaaminen saattaa tuntua pieneltä ja merkityksettömältä työvaiheelta, ei sitä kannata missään nimessä aliarvioida, sillä tämä yksinkertainen vaihe luo huomattavan eron autosi ulkonäköön!

Auton kuivaamisen edut

 • Ehkäise kalkkitahrojen syntyminen: Kun vesi kuivuu auton maalipinnalle, se jättää hyvin suurella todennäköisyydellä jälkeensä mineraaleja ja epäpuhtauksia, joista muodostuu vaaleita ja erittäin sitkeitä kalkkitahroja. Kuivaamalla auton perusteellisesti pesun jälkeen vähennät kalkkitahrojen syntymistä ja pidät autosi maalipinnan hyvässä kunnossa.

 • Ehkäise ruostumista: Mikäli veden annetaan jäädä metalliosien päälle pitkäksi aikaa, se voi johtaa ruosteen muodostumiseen sekä korroosioon. Kuivaamalla autosi metallipinnat vähennät korroosion riskiä merkittävästi.

 • Paranna ulkonäköä: Kuiva ja kiiltävä auto näyttää paremmalta kuin vesi-, lika- ja kalkkitahrojen täplittämä auto. Kuivaamalla autosi pesun jälkeen varmistat, että pinnat ovat kiiltäviä ja täydellisen puhtaita, jolloin ajoneuvo näyttää myös hyvin pidetyltä.

Erilaiset tavat auton kuivaamiseen

Vaikka asia kuulostaa yksinkertaiselta (ja sitä se onkin), on auton kuivaamiseen useita eri tapoja. Perinteisin ja selvästi yleisin tapa on kuivata auto mikrokuituisella kuivausliinalla, joka imee veden auton pinnoilta itseensä jättäen ajoneuvon kuivaksi ja kiiltäväksi. Nykypäivänä perinteisen mies ja liina -käsittelyn rinnalle on myös noussut uusia menetelmiä, kuten autonkuivauspuhaltimet, jotka tekevät kuivaamisesta paikoin tehokkaampaa ja vähentävät naarmuuntumisen riskiä.

 • Kuivausliina: Mikrokuitutuotteilla on suuri ja tärkeä rooli autonhoidossa aina yleispuhdistuksesta ja kiillotuksesta kuivaukseen. Mikrokuituliina on suosittu valinta auton kuivaamiseen, koska se on hellävarainen, kestävä ja tehokas ratkaisu auton kuivaamiseen. Autonkuivausliinat ovat yleensä suurempia, paksumpia ja tuuheampia, kuin tavalliset mikrokuituliinat, minkä ansiosta ne imevät itseensä reilusti vettä ja suuremmankin ajoneuvon kuivaus voi parhaillaan onnistua pelkästään yhdellä liinalla. Valikoimastamme heittämällä suosituin kuivausliina on King Carthur Black Diamond, jonka innovatiivinen twist loop -neulos tekee siitä erittäin imukykyisen. Tämä liina pystyy imemään jopa 4 litraa vettä sisäänsä, joten ei ihme, että sen suosio on suuri! Vaikka mikrokuitu on uskomattoman hellävarainen materiaali, on senkin kanssa olemassa pieni riski kuivausnaarmujen syntymiseen, jos maalipinta ei ole täysin puhdas. Jotta naarmujen riski voidaan minimoida, tulee auto pestä huolellisesti ja kuivaus suorittaa aina suorin, ylhäältä alaspäin suuntautuvin vedoin.

=> KATSO KUIVAUSLIINAVALIKOIMAMME TÄÄLTÄ <=

Vinkki! Kuivausprosessin nopeuttamiseksi kuivausliinaan voidaan suihkuttaa pikavahaa (Quick Detailer), jolloin liinasta tulee entistä joustavampi ja naarmuuntumisriskiä saadaan pienennettyä. Lisäksi maalipinta saa kaupan päälle vielä lisää kiiltoa ja paremman suojan! Pikavahan avulla voit myös pidentää pesuväliä, sillä autosi saa vettä ja likaa hylkivän suojakerroksen.

 • Autonkuivauspuhaltimet: Kuivauspuhaltimet ovat yksi tehokkaimmista tavoista saada auto täysin kuivaksi, jokaista pientä koloa ja rakoa myöden. Kuivauspuhaltimen avulla vesi saadaan poistettua myös vaikeapääsyisistä paikoista, joihin liinalla ei päästä käsiksi, ja niiden mukana toimitettavat erilaiset suuttimet mahdollistavat ilmavirran sovittamisen kaikenlaisille pinnoille. Lisäksi puhaltimen käyttö on erittäin yksinkertaista ja se on myös kaikista hellävaraisin vaihtoehto maalipinnan kuivaamiseen, sillä naarmuuntumisen riski on sen kanssa minimaalinen. Kuivauspuhallinta käytettäessä täytyy kuitenkin ottaa huomioon oikeanlaisen suuttimen käyttö sekä sopivan etäisyyden pitäminen kuivattavaan pintaan, jotta vaurioita ei synny. Valikoimastamme löytyy useita erilaisia autonkuivauspuhaltimia aina kannettavista malleista suurempiin ja tehokkaampiin koneisiin, joten jokaiseen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva!

=> KATSO PUHALLINVALIKOIMAMME TÄSTÄ <=

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)