Autodude

Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (10-18)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Raudanpoistoaine King Carthur Iron Remover

✅ VANTEET PUHTAAKS

Supertehokas, yhdistetty raudanpoisto- ja puhdistusaine mm. vanteille. Helppo levitettävyys ja nopeasti vaikuttava koostumus muuttavat käsityksesi raudanpoistoaineista.

ILMAINEN TOIMITUS +120€ TILAUKSEEN
Hinta alk.14,95

Valitse haluamasi vaihtoehto:

Ostaneiden Asiakkaiden Kommentit
Kyllä oikeat aineet helpottavat autonpesua. Aina vanteiden pesu ollut vaikeaa, mutta tätä ainetta kun käytti, niin riitti pelkkä painepesurihuuhtelu.
Kytö M17.8.2021
Ei kovin riitoisa
H A7.7.2021
Raudat poistui ihan jees.
Lamminen J29.6.2021
Toimiiiiiii
Andersson D23.6.2021
Toimi yllättävän hyvin.
Rautio H14.6.2021
Hyvin irtosi rautapöly vanteista, näyttivät about puhtailta mutta nyt ne on puhtaat.
Pihlajamaa M10.5.2021
Ei aivan liottamalla lähde joutuu käyttämään harjaa.
Kotajärvi M6.5.2021
Tämä on itselläni jo go to tuote. Toimii nopeasti ja antaa hyvän puhtaan kiillonkin.
Mantila T5.5.2021
Hyvin lähtee kaikki irti
Rissanen A4.5.2021
Ei niin hyvä kuin autoglym magma tai valetPRO dragons breath, mutta teki työnsä.
Mikkola N4.5.2021
Sivu 1
Usein kysytyt kysymykset
Tälle tuotteelle ei ole vielä kysymyksiä

Mainitsemisen arvoiset meriitit:

"Raudanpoistolla tarkoitetaan työvaihetta esipesun/kinnaspesun jälkeen, jossa auton maalipinnalta poistetaan siihen uponneita teräviä rautahiukkasia sekä jo hapettuneita sellaisia eli ns. lentoruostetta. Suurimmaksi osaksi nämä rautahiukkaset ovat peräisin ajoneuvojen jarrupaloista ja -levyistä - jokainen jarrutus pöläyttää ilmoille pienen rautapilven. Nämä metallipartikkelit tuntuvat maalipinnoilla karkeutena ja erityisesti vanteissa ne näkyvät mustina hapettumina.

Erityisesti vanteissa on rautaa tyypillisesti paljon, koska ne ovat jatkuvasti jarrupölyn maalitauluna. Mikäli tavalliset pesuaineet eivät tehoa vanteiden mustiin tahroihin, ne ovat mitä todennäköisimmin rautaa. Metallipartikkeleita ei saa poistettua tavallisilla pesuaineilla."


Autonhoito OPAS

Voit ostaa Autoduden tuotteita myös jälleenmyyjiltä!

HALUATKO JÄLLEENMYYJÄKSI?

Katso lisätietoja!

Jos kiinnostuit jälleenmyynnistä, soita!

075 328 5826 / Niko Peltoniemi

Supertehokas, yhdistetty raudanpoisto- ja puhdistusaine mm. vanteille. Helppo levitettävyys ja nopeasti vaikuttava koostumus muuttavat käsityksesi raudanpoistoaineista.

Kyllä oikeat aineet helpottavat autonpesua. Aina vanteiden pesu ollut vaikeaa, mutta tätä ainetta kun käytti, niin riitti pelkkä painepesurihuuhtelu.
Kytö M17.8.2021
Lue lisää arvosteluja

King Carthurin 2020 UUTUUS!

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Duden kommentti: "King Carthur Iron Remover on samalla kertaa sekä erittäin tehokas raudanpoistoaine, että vannepesuaine. Pelkän raudanpoistoaineen lisäksi se sisältää tehokkaita puhdistusaineita. Tämä tekee aineesta erittäin monikäyttöisen: aine toimii erinomaisesti niin raudanpoistossa osana perusteellista puhdistusta, kuin vanteiden puhdistuksessa ylläpitopesussa. Mikäli olet tuskaillut vanteiden hankalan puhdistuksen takia aiemmin, on KC:n Iron Remover oikea aine helpottamaan elämää."

King Carthur Iron Remover on nopeavaikutteinen ja tehokas, mutta samalla hellävarainen yhdistetty raudanpoisto- ja vannepesuaine. Aine poistaa kaiken rautapohjaisen lian aina jarrupölystä pintaan uponneisiin metallihiukkasiin saakka nopeasti ja tehokkaasti niin vanteista, kuin maalipinnaltakin. Vahapinnan kestävyydestä ei tarvitse olla huolissaan, sillä aine on myös täysin vahaturvallinen. Rautaan reagoivien ainesosien lisäksi se sisältää tehokkaita peseviä ainesosia, jolloin mm. vanteissa oleva tiukkakin lika saadaan irtoamaan jarrupölyn kanssa samalla käsittelykerralla. KC Iron Remover soveltuu raudanpoistoon niin vanteilta, kuin maalipinnaltakin.

Iron Removerin koostumus sijoittuu puhtaasti nestemäisen ja geelimäisen koostumuksen väliin. Näin saadaan hyödynnettyä molempien parhaat puolet: Aine on nestemäisten aineiden tapaan helppo levittää sumutinpullolla, mutta aavistuksen geelimäinen koostumus mahdollistaa pidemmän vaikutusajan ilman, että aine kuivuu pintaan. Pidemmällä vaikutusajalla saavutetaan parempi pesutulos varsinkin erittäin pinttynyttä likaa (esim. kiinnipalanut jarrupöly tai suuret rautapartikkelit) poistettaessa, sillä paksua likakerrosta poistettaessa aineen tunkeutuminen lian läpi ottaa aikaa. Nestemäisten raudanpoistoaineiden kohdalla vaarana on aineen kuivuminen pintaan ennen syvempää vaikutusta.

Aine muuttaa väriä tumman punaiseksi reagoidessaan rautapitoisten partikkeleiden kanssa, joka sekä näyttää pesijälle, mihin rautaa on kertynyt ja kuinka paljon, että kertoo myös milloin lika on liuotettu irti ja pinta on valmis huuhteluun. Mikäli raudanpoistoa ei ole suoritettu aikoihin, saattaa auton kylki olla kauttaaltaan punaisten valumien peitossa. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, vaan se kertoo ainoastaan sen, että aine tekee työtään.

Ominaisuudet

 • Tuote: Raudanpoistoaine King Carthur Iron Remover
 • Käyttötarkoitus: Rautapitoisen lian poisto auton pinnoilta, vanteiden pesu
 • Pakkaus: Muovipullo sumutinpäällä
 • Pakkauskoot: 500 ml
 • Riittoisuus: 500 ml riittää 2-4 auton puhdistukseen, likaisuudesta riippuen
 • Laimennussuhde: Käyttövalmis seos
 • Erittäin tehokas
 • Vahaturvallinen
 • Nestemäisen ja geelimäisen väliltä oleva koostumus
 • Sisältää raudanpoistoaineen lisäksi tehokkaita puhdistavia ainesosia
 • Maahantuoja: Autodude

Autoduden pikaopas

Maalipinta: Raudanpoisto suoritetaan koko autoon osana perusteellista puhdistusta, esi- ja kinnaspesun jälkeen. Pesun jälkeen pinnoilta kannattaa kuivata ainakin enimmät vedet, jottei raudanpoistoaine laimene pinnalle olevaan veteen. Ravista pullo huolellisesti ennen käyttöä. Sumuta KC Iron Remover tasaisesti käsiteltäville pinnoille. Anna aineen vaikuttaa n. 5-10 minuuttia, mutta älä päästä kuivumaan. Huuhtele pinta huolellisesti ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

VINKKI: Aineen kulutuksen minimoimiseksi Iron Remover voidaan sumuttaa pinnalle hieman "sinne tänne"-asenteella, jonka jälkeen se levitetään esimerkiksi mikrokuituisella levittimellä (tai vanteiden tapauksessa sopivalla vanneharjalla) tasaisesti pintaan.

Mikäli puhdistusteho halutaan maksimoida, kannattaa aine sumuttaa pintaan, antaa vaikuttaa 2-4 minuuttia, ja pyyhkiä pinta tämän jälkeen varovasti esim. mikrokuituliinalla. Näin jo irroitettu lika saadaan poistettua pinnalta, ja aine pääsee pureutumaan syvemmälle pinnassa vielä oleviin rautapartikkeleihin.

Vanteet: Vanteissa raudanpoisto suoritetaan yleensä samoin kuin maalipinnallakin, eli irtolian poistamisen jälkeen. Näin aine pääsee vaikuttamaan juuri siihen rautapitoiseen likaan, joka ei muilla aineilla irtoa.

King Carthurin Iron Removerin tehosta johtuen puhtaan näköiseen tulokseen päästään kuitenkin haluttaessa erittäin helpolla: sumuta aine vaikuttamaan vanteisiin n. 5 minuuttia ennen esipesua. Vaikutusajan jälkeen vaahdota auto vanteet mukaan lukien (älä huuhtele Iron Removeria pois välistä). Anna vaahdon vaikuttaa pinnassa, jonka jälkeen huuhtele vaahto ja raudanpoistoaine huolellisesti pois.

HUOM! Älä käytä suorassa auringonpaisteessa tai kuumille pinnoille. Älä päästä jäätymään.


Varoitusetiketin tietoja

Huomiosana: Varoitus

SÄILYTÄ LASTEN ULOTTUMATTOMISSA.

Vaaralausekkeet:

 • Haitallista nieltynä.
 • Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion.
 • Ärsyttää voimakkaasti silmiä.

Turvalausekkeet:

 • Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti.
 • Käytä suojakäsineitä/suojavaatetusta/silmiensuojainta/kasvojensuojainta.
 • JOS KEMIKAALIA ON NIELTY: Ota yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN tai lää­käriin, jos ilmenee pahoinvointia.
 • JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä.
 • JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Erityishoito.
 • Huuhdo suu.
 • Säilytä lasten ulottumattomissa.
 • Hävitä sisältö ja pakkaus jätteidenkäsittelylaitoksella.

Ainesosat: 5-15%: anioniset pinta-aktiiviset aineet, ionittomat pinta-aktiiviset aineet, Natriummerkaptoasetaatti. Säilöntäaineet: natrium - hydroksimetyyliglysinaatti. Tuoksu: R) -p-menta-1,8-dieeni. Natriummerkaptoasetaatti; natrium-p-kumeenisulonaatti.

Varning!

FÖRVARAS OÅTKOMLIGT FÖR BARN.

Varningsföreskrifter:

 • Skadligt att svälja.
 • Kan orsaka allergisk reaktion vid kontakt med huden.
 • Kraftigt irriterande för ögonen.

Säkerhetsföreskrifter:

 • Vid behov av läkarvård, visa förpackningen eller varningsetiketten.
 • Använd skyddshandskar/skyddskläder/ögonskydd/ansiktsskydd.
 • OM DU HAR SVALT KEMIKALIER: Kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRALEN eller läkare om du upplever obehag.
 • OM DU FÅR KEMIKALIER PÅ HUDEN: Skölj noggrant med vatten.
 • OM DU FÅR KEMIKALIER I ÖGONEN: Skölj noggrant med vatten i flera minuter. Ta ur kontaktlinser om det kan göras enkelt. Fortsätt att skölja. Om irritation kvarstår, kontakta läkare.
 • Skölj munnen.
 • Förvaras oåtkomligt för barn.
 • Innehåll och förpackning lämnas till återvinningscentral.

Ingredienser: 5-15%: anjoniska ytaktiva ämnen, icke-joniska ytaktiva ämnen, Natriummerkaptoacetat. Konserveringsmedel: natriumhydroxymetylglycinat. Doft: R)-p-menta-1,8-dien. Natriummerkaptoacetat; natrium-p-kumensulfonat.

Warning label information:
H302
fi: Haitallista nieltynä.
sv: Skadligt vid förtäring.
H319
fi: Ärsyttää voimakkaasti silmiä.
sv: Orsakar allvarlig ögonirritation.
H317
fi: Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion.
sv: Kan orsaka allergisk hudreaktion.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa Klarnalla, verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla tai postiennakolla. Yrityksille toimitamme myös Klarnan laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120 € tilauksiin

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.