Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Vaahdottimen eli Foam Lancen huoltaminen

Vaahdottimen eli foam lancen huoltaminen

Mikäli vaahdotin lopettaa yhtäkkiä toiminnan tai ei esimerkiksi talven jälkeen toimi enää normaalisti, on vika yleensä joko suuttimeen päässeessä roskassa tai tukkeutuneessa vaahdotusverkossa. Yleisimmät vaivat ovat, että vaahdottimen kiinnittämisen jälkeen pesuri humppaa (eli pesurin moottori käynnistyy ja sammuu nopeasti peräkkäin, tai kierrokset vaihtelevat suuresti) tai se, että vaahto valuu vetisenä suoraan vaahdottimen nokalta maahan, ilman painetta tai kunnollista vaahtoutumista. Lisäksi pahasti tukkeutunut verkko saattaa jopa aiheuttaa sen, ettei vettä tai pesuainetta tule vaahdottimen läpi juuri ollenkaan. Monesti tukkeutuneen verkon huolellinen liuottaminen liuotinpesuaineessa esim. yön yli ja huuhteleminen riittää, mutta mikäli liuotus ei auta, uuden verkon voi tilata täältä: vaahdotusverkko.

Mikäli vaahdotin taas ei paketista otettaessa toimi kuten sen pitäisi, löytyy syypää useimmiten väärän kokoisesta suuttimesta tai suuttimeen päässeestä roskasta. Liian pienellä suuttimella pesuri humppaa paineita ylös ja alas, eli pesuri pyrkii nostamaan paineen oikeaksi, mutta katkaisee sen välittömästi ja yrittää uudelleen. Liian suurella suuttimella vaahto taas ei muodostu kunnolla ja tule paineella ulos, vaan valuu lähes vetenä heti vaahdottimen nokalta maahan. Tässä oppaassa näytämme, miten foam lancen saa purettua osiin, vaahdotusverkon irroitettua ja puhdistettua, sekä suuttimen irroitettua ja puhdistettua/vaihdettua.

Vaahdotusverkon irroittaminen

Opas neuvoo, miten verkon ja suuttimen saa irroitettua Dr. Dirt G1-vaahdotimesta. Professional-mallissa verkon irroitus tapahtuu hieman eri tavalla (kohta 3 ei päde Professional-malliin, muutoin homma on hyvin saman kaltainen). Suutin löytyy molemmista samasta paikasta. Lisäksi sama ohje pätee myös moniin muihin markkinoilla oleviin vaahdottimiin.

1. Irroita metallitappi

Käytä vasaraa ja ruuvimeisseliä tai pientä lyöntitappia, ja naputtele muovisen kuoren läpi menevä lukitustappi kevyesti irti.

2. Irroita muovikuori/viuhkansäätö

Kun lukitustappi on irroitettu, lähtee muovinen kuori vetämällä irti.

3. Vaahdotusverkko sijaitsee ympyröidyn osan sisällä

Kierrä kuvassa näkyvä osa irti jako- tai lista-avaimella

4. Poista vaahdotusverkko

Verkko lähtee nätisti esim. pöytää vasten kopauttamalla pois omasta kolostaan.

5. Liuota verkko puhtaaksi tai vaihda kokonaan uusi verkko

Laita tukkeutunut verkko ja muut vaahdottimen osat likoamaan yön yli esim. KC:n Totaliin tai vastaavaan liuotinpesuaineeseen. Liuotuksen jälkeen huuhtele osat huolellisesti lämpimällä vedellä. Pahasti tukkeutuneen verkon voi joutua vaihtamaan uuteen, joka löytyy täältä: vaahdotusverkko.

6. Kasaa vaahdotin

Laita verkko takaisin paikoilleen, ja varmista, että se on suorassa sekä asetettu niin syvälle, kuin mahdollista. Kasaa vaahdotin päinvastaisessa järjestyksessä, asenna muovikuori paikoilleen ja paina lukituspinni kiinni. Jos vaahdotin ei edelleenkään toimi normaalisi, älä epäröi olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Suuttimen irroittaminen ja vaihto

Suuttimen irroittaminen on hyvin simppeli toimenpide: pyöritä vaahdottimen perässä oleva, pesurikohtainen, adapteri irti (tämä on tiukassa, johtuen tiivistyksistä), jonka jälkeen suutin näkyy perästä katsottaessa (kuvassa ympyröity). Sen saa ruuvattua tasakärkisellä meisselillä irti. Tämän jälkeen suuttimen voi puhdistaa esim. rautalangalla, tai vaihtaa sopivan kokoiseen. Eri vedentuotolle sopivat suuttimet ovat karkeasti:

 • 1.1 mm - alle 6 litraa minuutissa
 • 1.2 mm - 6-10 litraa minuutissa (vakiosuutin vaahdottimessa)
 • 1.4 mm - 10-13 litraa minuutissa
 • 1.6 mm - 13-16 litraa minuutissa
 • 1.8 mm - 16-19 litraa minuutissa

Vaihtosuuttimet löytyvät täältä: Dr Dirt vaihtosuutin

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa Klarnalla, verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla tai postiennakolla. Yrityksille toimitamme myös Klarnan laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)