Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Kalkinpoisto

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Kalkin poisto auton maalipinnalta ja kotoa

Kalkin (ja muiden veden mukana tulevien epäpuhtauksien) kiinni pinttyminen on monilla ongelma niin auton pinnoilla kuin kotonakin. Autossa kalkkia kertyy maalipinnalle ja laseille pääasiassa pesuissa huuhteluveden mukana, josta veden haihtuessa kalkki jää pintaan. Kotona kalkkia kertyy varsinkin kylpyhuoneessa kaikille pinnoille, joille pääsee vettä roiskumaan. Helpoiten kalkin erottaa vaaleina, pisaran muotoisina laikkuina pinnoilla. Ongelma kalkin kanssa on, ettei se normaaleilla pesuaineilla irtoa perinteisen lian tapaan, vaan kalkin poistaminen vaatii omat erikoisaineensa. Aineita ja konsteja löytyy useita erilaisia, ja niiden vaikutus perustuu yleensä joko mekaaniseen hankaukseen tai kemialliseen poistoon. Tässä artikkelissa kerromme hieman molemmista keinoista, siitä mille pinnoille keinot sopivat sekä kalkin kertymisen ennalta ehkäisemisestä.

Kalkin poisto kemikaaleilla

Markkinoilla on runsaasti erilaisia, nimenomaan kalkin poistoon kehitettyjä kemikaaleja, jotka poistavat kalkkijäämät hellävaraisesti. Kemiallisen poistamisen etuna on, että erityiset kalkinpoistoineet sopivat yleensä lähes kaikille pinnoille. Mikäli kalkkijäämät tulee siis saada pois auton maalipinnalta, vanteista, laseilta tai kotona hanoista, kaakeleista, suihkuseinästä tai saunan lasiovesta, on erityisen kalkinpoistoaineen käyttö oikea valinta. Pesuaineiden toinen etu on, että niiden käyttö on yleensä todella helppoa ja nopeaa. Haittapuolena taas on se, että erittäin tiukkaan palaneeseen kalkkiin aineet eivät välttämättä ainakaan yhdellä käsittelykerralla pysty. Yleensä kuitenkin useammalla käsittelykerralla saadaan pahatkin kertymät irtoamaan.

Aineiden käyttö:

Pääsääntöisesti kaikki kalkinpoistoaineet ovat helppoja käyttää, ja ne toimivat samalla periaatteella: aine sumutetaan kuivaan pintaan (tai vaihtoehtoisesti esim. mikrokuituliinaan, jolla aine levitetään pintaan), annetaan vaikuttaa aineesta ja olosuhteista riippuen 1-5 minuuttia ja huuhdellaan tai pyyhitään aine ja sen irroittama kalkki pois. Mikäli yhdellä käsittelykerralla ei kaikkea kalkkia saada poistettua, kannattaa käsittely toistaa jopa useamman kerran. Varsinkin paksut kalkkisaostumat voivat vaatia useita puhdistuskertoja, jotta paksu kerros saadaan antautumaan.

Duden suosituin nestemäinen kalkinpoistoaine on Gyeonin Q²M WaterSpot, joka toimii tehokkaasti jopa erittäin pinttyneisiin kalkkijäämiin. Myös Gtechniqin W9 on toimiva kalkinpoistoaine, joka Gyeonin aineen tapaan soveltuu niin auton maalipinnalle, kuin laseillekin ja jopa kaakeleille ja hanoille kotona.

Kalkin mekaaninen poisto

Toinen, hieman tehokkaampi, mutta samalla työläämpi keino on poistaa kalkki mekaanisesti. Tällöin kalkki irroitetaan pinnasta mekaanisesti hankaamalla. Mekaanisen poiston etuna on sen tehokkuus, varsinkin pahasti kiinni palaneen kalkin kohdalla. Todella pahasti kiinni palanut kalkki saattaa jopa vaurioittaa hieman pintaa, jolloin pelkkä kalkin poistaminen ei välttämättä poista kaikkia jälkiä, vaan pinnan epätasaisuus jää näkyviin. Tehokkuutensa vuoksi mekaaninen poistaminen ei kuitenkaan kaikille pinnoille sovellu, ja yleensä lähes kaikille pinnoille metodi vaatii omat välineensä ja keinonsa: auton maalipinnalta mekaaninen poisto suoritetaan täysin eri välineillä kuin lasipinnoilta tai esim. kylpyhuoneen suihkuseinästä. Haittapuolena mekaanisessa poistamisessa on sen (yleensä) vaatima suurempi työmäärä.

Mekaaninen poisto auton maalipinnalta:

Auton maalipinnalta kalkin mekaaninen poisto tarkoittaa käytännössä koneellista kiillotusta, eli myllytystä. Ennen myllytystä on kuitenkin tärkeää, että pinnasta poistetaan kaikki irtoava lika, eli myllytys ei maalipinnan kohdalla sovellu ainoaksi kalkinpoistokeinoksi. Käytännössä irtoava kalkki tulee ensin poistaa kalkinpoistoaineella (kts. ylempää), ja viimeisiin, irtoamaton kalkki sekä epäpuhtauksien mahdollisesti jättämät jäljet poistetaan kiillottamalla. Kiillotuksesta löytyy oma, kattava oppaansa täältä: Autonhoidon ABC - Myllytys. Mikäli aihe on ennestään tuttu, löytyy duden myllytystarvikevalikoima täältä: Kiillotustarvikkeet.

Mekaaninen poisto auton ja kodin lasipinnoilta:

Lasipinnoilla mekaaniseen poistoon on useampia keinoja, johtuen lähinnä lasin kovuudesta: lasi on materiaalina äärimmäisen kovaa, eikä mekaaninen poisto jätä siihen jälkiä pehmeämpien materiaalien (esim. auton maalipinta) tavoin. Helpoin ja nopein keino on erilaisten lasin kiillotukseen/puhdistukseen tarkoitettujen aineiden käyttäminen. Nämä sisältävät aavistuksen hiovia ainesosia, jotka irroittavat lian lasin päältä jättämättä jälkiä itse lasiin. Duden helppokäyttöisin lasinkiillotusaine on Soft99:n Glaco Glass Compound Roll On. Ko. aine toimitetaan purkissa, jossa on mukana levitin, eli aine voidaan levittää ja työstää lasin pintaan suoraan myyntipakkauksella. Aine siis levitetään työstettävälle pinnalle, hangataan pintaan pakkauksessa olevan levittimen avulla, ja huuhdellaan pois.

Vielä tehokkaampi keino on valjastaa kiillotuskone lasin puhdistukseen kaveriksi. Käytännössä tähän tarvitaan lasille tarkoitettu kiillotusaine (esim. Mirkan Polarshine E3) sekä lasipinnoille tarkoitettu huopalaikka. Koneellisesti käytettynä kiillotusaine ja huopalaikka poistavat tiukkaankin palaneen kalkin, ja oikein työstettynä samoilla välineillä saadaan poistettua myös pieniä naarmuja lasin pinnasta. Kaikki lasinkiillotukseen tarkoitetut aineet löytyvät täältä: Lasinkiillotus.

Kaakeli- ja laattapinnat:

Myös kaakelipinnoilta saatetaan pystyä poistamaan kalkkijäämät mekaanisesti. Yleensä, mikäli kaakelit ja laatat ovat kiiltävällä pinnalla, voidaan yllä kuvattuja mekaanisen poiston keinoja hyödyntää myös näillä pinnoilla, mutta kaakeleille testattaessa kannattaa lähteä varovasti liikkeelle ja testata ensin pienelle, huomaamattomalle alueelle, ettei mitään odottamatonta satu.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)