Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Nahanhoito

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Nahkaverhoilu - Kestävä ja Tyylikäs oikein hoidettuna

Nahka on arvokkaan näköinen, kestävä sekä tyylikäs pintamateriaali, ja asiantuntijat ovat arvioineet sen kestävän käyttöä jopa neljä kertaa tekstiilejä paremmin. Pysyäkseen siistinä, ehjänä ja notkeana nahka vaatii kuitenkin oikeanlaista hoitoa ja huomiota.

Perehdyimme erityyppisten nahkojen sielunelämään selvittääksemme, kuinka auton nahkaosia oikeastaan oikeaoppisesti käsitellään.

Pintakäsiteltyä vai ei?

Ennen kuin teet mitään, on selvitettävä mitä autossa oleva "nahka" tosiasiassa on. Vaihtoehdot ovat pinnoitettu nahka, "aito nahka" eli pintanahka tai keinonahka.

Jos nahan pinta on käsitelty, sitä ei voida hoitaa samalla tavoin, kuin "aitoa" nahkaa. Aitoa nahkaa tavataan totta puhuen useammin mm. huonekaluissa ja vaatteissa kuin autojen verhoiluissa.

Käytännössä lähes kaikissa nykyliikenteessä tavattavista nahkaverhoiluista käytetään pintakäsiteltyä nahkaa. Käsittelemätöntä nahkapintaa on autoissa harvoin. Ehtaa nahkaa, eli pintanahkaa käytetään nykypäivänä lähinnä erikoisautoissa ja valmistajien kalleimmissa malleissa (esim. urheiluautot, BMW 7-sarja, Audi A8, Mercedes S-sarja jne).

Pintakäsittely parantaa merkittävästi nahan kulutuksenkestävyyttä, siksi etenkin kulutuspinnoilla käytetään lähes aina pintakäsiteltyä nahkaa. Pintakäsitelty nahka on myös selvästi pintanahkaa halvempaa.

=> Nahkatyyppien tunnistaminen

Nahan puhdistus, elvytys, hoito ja suojaus

Nahkaa "hoidetaan" siis eri tavalla riippuen siitä onko se pintakäsiteltyä vai ei.

Oleellisin ero pintakäsitellyn ja käsittelemättömän nahan hoidossa on:

  • Aitoa nahkaa voidaan ns. hoitaa ja elvyttää, koska aito nahka imee sisäänsä hoitoaineet ja ne pääsevät oikeasti vaikuttamaan ja ravitsemaan nahkaa.
  • Pintakäsitellyssä nahassa päällimmäisenä kerroksena on polyuretaanikerros, joka tukkii nahan huokoset ja estää hoitavien aineiden imeytymisen. Varsinkaan uuden auton pintakäsiteltyä nahkaa on turha yrittää elvyttää. Pintakäsittelyn kuluessa sen ominaisuudet muuttuvat, ja pinnan "hengittävyys lisääntyy". Mikäli nahka tuntuu siis kuivalta ja hieman kovettuneelta, ja on useamman vuoden vanha, on todennäköistä, että pinta on jo kulunut, ja se päästää hoitoaineitakin imeytymään ja ravitsemaan nahkaa. Tällöin hoitoaineilla saadaan nahan pehmeys palautettua.

Pintakäsittelemättömia nahkatyyppejä eli siis "aitoa nahkaa" ovat aniliininahka (=nappanahka), nupukkinahka ja mokkanahka. Näiden uloimmassa pinnassa ei ole peittävää värikerrosta tai keinotekoista viimeistelyainetta ("lakkaa").

Pintakäsitellyssä, eli viimeistellyssä nahassa taas on ulkopintaan asti ulottuva värjäys tai lakka. Nämä nahkatyypit kestävät paremmin kulutusta ja soveltuvat siksi hyvin kulutuspintojen materiaaliksi. Selvä valtaenemmistö auton verhoilussa käytettävistä nahoista on pintakäsiteltyä nahkaa.

=> Pinnoittamattoman nahan (eli sen AIDON NAHKAVERHOILUN) hoito

=> Pinnoitetun nahkaverhoilun hoito

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)