Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Raskaan kaluston hoito

Kuorma-auton ja rekka-auton pesu ja hoito

Kun viikossa kertyy helposti tuhansia kilometrejä, likaantuu raskas kalusto varmuudella. Säätilasta riippuu ainoastaan se, likaantuuko auto kunnolla vai kertyykö pinnoille ainoastaan kerros pölyä ja keulaan muutama tuhat hyönteistä. Tämän vuoksi säännöllinen rekan pesu ja suojaus ovat tärkeä osa ajoneuvon, kumppanin ja työvälineen huoltoa: erilaisilla pinnoilla muhiva lika saattaa pahimmillaan vahingoittaa pintoja, ja onhan puhdas ja siistikuntoinen kalusto sekä yhdenlainen käyntikortti, että viihtyisämpi "toimisto". Suurissa rekka- ja kuorma-autoissa pinta-alaa on kuitenkin jopa kymmenien henkilöautojen verran ja harvalla kuljettajalla on aikaa käyttää useita tunteja jokaiseen pesuun, joten hoitokeinot ovat yleensä myös hieman erilaiset.

Raskaassa kuljetuskalustossa hyttiosa on yleensä maalattu samaan tapaan kuin henkilöautoissakin, ja monesti hytti saattaa olla myös koristeltu esim. erikoisväreillä tai erilaisilla taideteoksilla. Tällöin sen halutaan luonnollisesti näyttävän mahdollisimman hyvältä, niin naarmuttomuuden kuin kiillonkin osalta. Kuljetuslava, kontti tai peräkärryt taas tuuppaavat maalipinnaltaan olemaan hieman "karkeampia" jo pelkästään niiden käyttötarkoituksesta johtuen, eikä näiden alueiden kohdalla ulkonäkö monestikaan ole suurin tekijä pesuja ja suojausta mietittäessä.

Kuorma- ja rekka-auton pesuopas

Lähes pakollinen väline raskaan kaluston pesuun (samalla laitteella onnistuu pintojen suojauskin), on painepesuriin liitettävä pesuainevaahdotin, eli foam lance, jolla pesuaineen levitys onnistuu todella helposti, ja aineen vaikutusaika ja sitä kautta pesuteho saadaan maksimoitua. Mukaan on hyvä varata myös tikkaat, jotta ylletään tarvittaessa auton yläosiin. Ajoneuvo kannattaa jakaa useaan osaan, esim. hytti erikseen, ja loppuauto 4-8 osaan, sillä varsinkin ulkona pestäessä aurinko ja tuuli kuivattavat pesuaineet pintaan yllättävän nopeasti, eikä pesuaineen kuivumisesta seuraan mitään hyvää.

Kuorma- ja rekka-autojen kohdalla pesut on parasta aloittaa vanteista, sillä niitä on yleensä sen verran monta paria, ettei kaikkia kerkeä käydä läpi esim. esipesuaineen vaikuttaessa. Isomman kaluston pesuissa kannattaa suosiolla käyttää  liuotinpohjaista esipesuainetta, jotta mahdollisimman paljon likaa saadaan irroitettua painepesulla. Vahatuille alueille suosittelemme KC:n Controlia, joka ei heikennä vahapintaa, mutta poistaa lian silti tehokkaasti. Yleensä pelkällä painepesulla päästään arkikäytössä riittävän puhtaaseen lopputulokseen  ja varsinkin, kun pinnat ovat suojatut, irtoaa suurin osa liasta pelkällä painepesulla. Mikäli tarkoituksena on suojata pinnat pesun jälkeen, tulee ne pestä myös pesukintaalla tai varrellisella pesuvälineellä, jotta kaikki lika saadaan pois. Myös esim. pidemmän ajorupeaman päätteeksi, kun lika on kerennyt jo hieman pinttyä eikä pinta puhdistu pelkällä painepesulla tarpeeksi, kannattaa se kinnastella puhtaaksi.

Alla oleva raskaan kaluston pesuopas kattaa sekä ylläpitopesun (kun pestään ajoneuvo, jonka pinnat on vahattu), että perusteellisemman puhdistuksen, kun pinta pitää saada mahdollisimman puhtaaksi, esim. ennen vahausta. Kohdat 1-4 (tai 5) kattavat ylläpitopesun, ja kohdat 5-8 kattavat lisäksi perusteellisemman puhdistuksen ja suojauksen.

 1. Sumuta vannepesuaine vanteisiin ja mikäli vanteiden vieressä/takana on muita likaantuvia pintoja, myös niille, anna aineen vaikuttaa muutama minuutti ja tehosta vaikutusta tarvittaessa harjalla. Huuhtele vanteet.
 2. Sumuta hyönteistenpoistoaine keulan alueelle, peilien kuoriin sekä muihin paikkoihin, joihin hyönteisiä ajossa kertyy. Anna aineen vaikuttaa 1-5 minuuttia, mutta älä päästä sitä kuivumaan.
 3. Kun hyönteistenpoistoaine on vaikuttanut, sumuta esipesuaine vaahdottimella (tai pumppupullolla) hytin alueelle, hyönteistenpoistoaineen päälle. Näin pesuaineiden vaikutusaikaa saadaan pidennettyä ja pesutulosta parannettua entisestään. Anna esipesuaineen vaikuttaa 2-5 minuuttia, älä anna kuivua pintaan. Aineen vaikutettua huuhtele pinnat huolellisesti.
 4. Toista esipesuaineen levitys kullekin alueelle, anna aineen vaikuttaa mahdollisimman pitkään (älä päästä kuivumaan) ja huuhtele. 
 5. Levitä joko esipesuaine (ennen vahausta tehtävässä pesussa) tai valittu shampoo (dude suosittelee KC:n Ceramicia) vaahdottimella pinnalle. Pese pinta pesukintaalla yhdensuuntaisin vedoin ja etene ylhäältä (puhtaimmasta) alhaalle (likaisimpaan). Huuhtele kinnas välillä puhdasta vettä sisältävässä ämpärissä, jotta hiekka ja muu lika irtoaa ämpäriin eikä päädy takaisin maalipinnalle. Huuhtele huolellisesti.
 6. Mikäli alustaan tai muualle kuorma-auton pinnoille on kertynyt rasvaa, pikeä tmv. vaikeaa likaa, saadaa nämä poistettua kätevästi pienpoistoaineella. Näin varmistetaan suoja-aineelle mahdollisimman puhdas pinta, ja maksimaalinen kesto. Pienpoistoaineen jälkeen tulee pinta pestä vielä esipesuaineella, jotta pienpoistoaineen jäämät saadaan varmasti poistettua.
 7. Annostele KC:n QuickCoat:a vaahdottimen pulloon, ja levitä se koko auton pinnalle vaahtona (mikäli kyseessä on iso rekka-auto, kannattaa auto jakaa suojauksessakin muutamaan osaan). Anna aineen vaikuttaa pari minuuttia, mutta älä päästä kuivumaan, ja huuhtele pinta huolellisesti. Näin auton pinnat on suojattu jopa kahden kuukauden ajaksi, ja tulevat pesut helpottuvat merkittävästi! Haluttaessa voidaan tottakai esim. hytti, säiliöauton säiliö, tai konttiosa vahata myös kovavahalla, jolla pintaan saadaan vielä parempi kiilto ja kestoa jopa vuodeksi. Kovavahaksi Soft99:n Fusso Coat on erinomainen valinta.
 8. Kuivaa auto (tai anna sen kuivua) ja ihastele lopputulosta!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)