Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 8-18, La 10-16

Autovahat - Luonnonvahat, keinovahat ja yhdistelmävahat

Kuten varmaan olet jo huomannut, löytyy autovahoja joka lähtöön - on luonnonvahoja, keinovahoja, yhdistelmävahoja... Lisäksi puhutaan hybridivahoista, carnaubavahoista, sealanteista. Lienee paikallaan avata hieman, mistä asiassa onkaan loppujaan kysymys!

Mitä eroja vahoilla/sealanteilla on?

Ensinnäkin, sana "vaha" viittaa aina luonnonvahaan. Yleisimmin vahoissa esiintyvä luonnonvaha on pääasiassa brasilialaisista, carnaubapalmuista saatavaa carnaubaa. Muita käytettyjä luonnonvahoja on mm. mehiläisvaha, candelillavaha ja montanvaha. Toiseksi on olemassa synteettisiä, siis keinotekoisia suoja-aineita, joita ei kutsutakaan vahoiksi, vaan sealanteiksi. Nyrkkisääntönä on, että tuotetta kutsutaan vahaksi vain, jos se sisältää luonnonvahaa.

Yleisimmät autonhoidossa käytettävät vahat ovat hybridivahoja eli yhdistelmävahoja. Nämä vahat pohjautuvat carnaubaan mutta sisältävät lisäksi synteettistä "vahaa". On myös olemassa 100% luonnonvahoja, kuten Dodo Juice Supernatural V2 sekä lukuisia 100% synteettisiä "vahoja", joita siis sanotaan sealanteiksi. Puhekielessä usein kuulee myös sealanteja kutsuttavan vahoiksi.

Vahojen ja sealantien kovuuksissa on eroja. Pehmeät ja nestemäiset tuotteet ovat helposti levitettäviä, mutta niitä tulee myös helposti levitettyä pintaan liian paksu kerros jolloin poispyyhintä voi olla hankalampaa. Kovat vahat taas voivat olla hieman työläämpiä levittää, mutta niillä saadaan helpommin ohuen ohut kerros ja poispyyhintä helpottuu.

Luonnonvahat tarjoavat syvän ja lämpimän kiillon. Vasta vahattu auto näyttää todella makealta. Lisäksi vesi valuu tuoreelta luonnonvahapinnalta siististi pois. Luonnonvahojen huono puoli on heikompi kestävyys vahvoja puhdistusaineita vastaan. Luonnonvahat sopivat hyvin harrastajalle, jota kiinnostaa auton vahaaminen useita kertoja kesässä. Myös ns. näyttely eli Show-vahat ovat tyypillisesti luonnonvahaa.

Synteettiset sealantit eivät sisällä luonnonvahoja, vaan ovat kokonaan keinotekoisesti valmistettuja. Sealantien hyviä ominaisuuksia luonnonvahoihin verrattuna ovat vaivaton levitettävyys ja poispyyhittävyys. Sealantien kiilto ei vaikuta aivan yhtä syvältä kuin luonnonvahojen, vaan käsitelty pinta on hieman peilimäinen. Toisaalta sealantit kestävät kulutusta ja pesua pääsääntöisesti luonnonvahoja paremmin.

Yhdistelmä- eli hybridivahat sisältävät sekä luonnonvahaa että keinotekoisia ainesosia. Hybridivaha kestää pinnassa luonnonvahoja pidempään ja tuo mukanaan luonnonvahan syvyyttä ja lämpimyyttä. Suurin osa esimerkiksi Autoduden vahoista on nimenomaan yhdistelmävahoja. Näitä myös suosittelemme!

=> Autoduden valikoimista löytyy mm. nämä kaikki

Kuinka valitset autollesi sopivat autovahan

Oikean vahan valinnassa on useita tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon.

  1. Ensiksi on hyvä päättää, käytetäänkö luonnonvahaa, keinotekoista sealantia vai hybridivahaa, eli minkä näköinen ja kuinka kestävä pinta halutaan. Eri tyyppien kuvaus yläpuolella.
  2. Seuraavaksi on valittava, käytetäänkö kovaa vai pehmyttä vahaa, eli kuinka helposti levitettävää vahaa halutaan käyttää
  3. Kolmas valintaan vaikuttava tekijä on auton väri. Vahat ja sealantit käyvät toki kaiken värisille pinnoille, mutta tietyt värit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa niille erikoisesti tarkoitetuilla erikoisvahoilla. Yleensä jaottelu tehdään lämpimien ja kylmien sekä vaaleiden ja tummien värien kesken. Lämpimille ja tummille sävyille suosittelemme luonnonvahoja, jolloin maalipinnan värit pääsevät parhaiten esille. Vaaleille pinnoille taas sealant on omiaan tuoden pintaan peilimäisen kiillon.

=> Katso Autoduden valikoimasta löytyvät autovahat

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Noutopistetoimitus"

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)