Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Foam Lance - Pesuainevaahdotin

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Mikä on vaahdotin, tuttavallisemmin "foam lance"?

Foam Lance on painepesurin kanssa käytettävä pesuainevaahdotin, jota käytetään yksinkertaisesti esipesuaineen levittämiseen. Sen tarkoitus on puhdistaa auto tai muu kohde mahdollisimman hyvin ennen varsinaista käsinpesua.

Vaahdotin on mullistanut auton käsinpesun täydellisesti. Autovahat, shampoot ja muut perinteiset autonpesutuotteet kehittyvät pienenpienin tipuaskel kerrallaan vuosikymmenten kuluessa, mutta aika ennen vaahdotinta ja sen jälkeen ovat kuin yö ja päivä!

Mikä tekee vaahdottimesta niin huikean?

Vaahdottimen tehtävä on yhdessä sopivan aineen kanssa irrottaa auton ulkopinnoilta kaikki irrotettavissa oleva lika ilman kosketusta autoon, eli esipestä auto. Esipesu on pesuvaiheista tärkein, koska sillä minimoidaan silmäterän naarmuuntuminen käsinpesuvaiheessa. Kaikki esipesussa pois saatu kura on poissa maalipinnalta siinä vaiheessa kun autoa aletaan pesemään käsin.

Pelkällä vedellä tai muulla perinteisellä menetelmällä suoritettu esipesu on toki parempi kuin ei mitään, mutta se irrottaa todellisuudessa vain erittäin pienen osan irtoliasta ja pahimmassa tapauksessa puoli aavikollista hiekkaa jää pyörimään pesuvälineen ja maalipinnan väliin käsinpesuvaiheessa. Tällä keinoin toimittaessa pesunaarmujen syntyminen auton maali-/lakkapinnalle on varmaa.

Pesuainevaahdotin sen sijaan muodostaa esipesuaineesta, vedestä ja ilmasta kuohkean seoksen eli vaahdon, joka tarttuu pestäville pinnoille kuin vatkattu kerma kakkuun. Vaahdon valuminen pinnoilta maahan kestää useita minuutteja. Vaahdottimen ylivoima pesutehossa perustuukin nimenomaan moninkertaiseen vaikutusaikaan.

Vaahdottaminen on osoittautunut niin tehokkaaksi pesumenetelmäksi, että riittävän usein suoritettu vaahdotinpesu laadukasta esipesuainetta käyttäen riittää jopa yksinään pitämään auton yleisilmeen puhtaana. Vaahdottaminen on niin nopeaa ja mukavaa, että kynnys nopeaan huuhtaisuun on myös huomattavasti matalampi kuin perusteelliseen käsinpesuun!

Tilaa itsellesi Foam Lance -pesuainevaahdotin täältä!

Vaahdottimen käyttö

 1. Annostele esipesuainetta sellaisenaan vaahdottimen pulloon. Oikein käytettäessä ainetta kuluu n. 1-3 dl / pesukerta, aineesta ja auton koosta riippuen.
 2. Kierrä pullo kiinni vaahdotinlaitteeseen. Varmista samalla että vaahdottimen imuletku on paikallaan.
 3. Irrota painepesurin suihkuputki kahvasta ja kiinnitä vaahdotin sen tilalle. Yleensä suihkuputken irrotuskohta on jotakuinkin heti kahvan etupuolella.
 4. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi vaahdotinlaitteen päällä olevaa mustaa säätöruuvia käyttäen. Optimaalinen vaahto on takertuvaa ja valuu mahdollisimman hitaasti. Liian laiha tai liian paksu seos valuu nopeasti maahan ja pesuteho jää vajaaksi.
 5. Säädä vaahdottimen viuhka sopivaksi vaahdottimen mustaa nokkaa kääntämällä. Rengaskoteloissa voi käyttää hieman kapeampaa viuhkaa, mutta leveä viuhka on toimivin muille alueille ja säästää pesuainetta.
 6. Levitä tasainen kerros joka puolelle autoa alaosista alkaen. Kerrostaminen ei paranna pesutehoa, sen sijaan liika vaahto valuu pois nopeammin ja pesuteho heikkenee.
 7. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, kuitenkin niin ettei vaahto pääse kuivahtamaan pintaan (vältä pesua suorassa auringonpaisteessa).
 8. Vaihda painepesurin suihkuputki takaisin paikoilleen ja huuhtele huolellisesti.
 9. Suosittelemme laskemaan vaahdottimesta käytön päätteeksi läpi pelkkää vettä, jotta pesuainejäämät eivät jankkiudu vaahdottimeen ja sen letkuun.

Sopivan vaahdottimen valinta

Näillä ohjeilla varmistut, että tilaat kerralla juuri sinun painepesuriisi sopivan vaahdottimen!

1. Adapteri

 1. Tarkista painepesurisi merkki. Merkillä saa yleensä rajattua adapterivaihtoehdot maksimissaan kahteen.
 2. Vertaa painepesurin suihkuputkea adaptereiden kuviin Foam Lancen tuotesivulla.
 3. Valitse se adapteri, jonka kiinnitys on samanlainen kuin suihkuputkessa.

Huom. Kaikille harvinaisemmille pesurimerkeille ei ole olemassa merkki- tai mallikohtaisia adaptereita, mutta lähes aina ne hyödyntävät jonkin toisen merkin kiinnitystekniikkaa. Jos jonkin adapterin kiinnitystavassa ei silmämääräisesti ole eroa harvinaisemman pesurin suihkuputken kiinnitykseen, todennäköisesti adapteri on sopiva!

 

2. Suutin

 1. Tarkista pesurin käyttöohjeesta/netistä mikä on painepesurisi vedentuotto (litraa minuutissa). Jos arvo on ilmoitettu litraa tunnissa, laske paljonko se tekee minuutissa.
 2. Valitse suutin jonka koko vastaa pesurisi vedentuottoa.
 3. Oletuksena Foam Lancen kanssa toimitetaan 1.2 mm suutin, joka käy suurimpaan osaan pesureista. Jos tarvitset suuremman suuttimen, lisää se erikseen ostoskoriin. Suutin on helppo vaihtaa itse.
 4. Huom. Älä käytä ns. varmuuden vuoksi liian isoa suutinta, koska tällöin vaahdotin ei toimi oikein. Valtaosassa markkinoilla olevista pesureista vedentuotto on jotakin väliltä 6-10 litraa/minuutissa. Tällöin sopiva suutin on vaahdottomissa oletuksena paikoillaan oleva 1.2 mm suutin eikä suutinta tarvitse erikseen vaihtaa.

Suuttimien sopivuustaulukko

 • 6-10 l/min : 1.2 mm (oletus, valmiiksi paikoillaan)
 • 10-13 l/min : 1.4 mm (ostettava erikseen)
 • 13-16 l/min : 1.6 mm (ostettava erikseen)
 • 16-19 l/min: 1.8 mm (ostettava erikseen)

Ongelmatilanteet vaahdottimen kanssa

 • Ongelma: Painepesurin vedensyöttö pätkii, vaahdotin ”yskii".
  • Ratkaisu: Vaahdottimen suutin on mitoitettu pienemmälle vedentuotolle. Vaihda isompaan suuttimeen.
 • Ongelma: Pesuaine ei vaahtoa kunnolla, vaan tulee löysänä litkuna säädöt ääriasennossakin.
  • Ratkaisu: Vaahdottimen suutin on mitoitettu suuremmalle vedentuotolle. Vaihda pienempään suuttimeen
 • Ongelma: Vaahdottimesta tulee pelkkää vettä vaikka pullossa on vielä ainetta.
  • Ratkaisu: Vaahdottimen imuletku on irti, se ei yllä pesuaineeseen tai se on tukossa. Puhdista ja kiinnitä letku huolellisesti
 • Ongelma: Vaahdotin vuotaa adapterin kierteistä.
  • Ratkaisu: Kierrä adapterin kierteisiin reilusti tiivisteteippiä.

Autoduden valikoimassa oleva Dr Dirt-pesuainevaahdotin

Dr Dirt Foam Lance on yksi Autodude-verkkokaupan suosituimmista tuotteista. Keskiverto-autonpesijälle pesuainevaahdotin on aiemmin ollut täysin tuntematon ja saavuttamattomissa. Olemme halunneet olla levittämässä oikeaoppisen autonhoidon ilosanomaa!

Dr Dirt G1 ei päätynyt valikoimaamme sattumalta. Koska halusimme valikoimaamme markkinoiden parhaan vaahdottimen kustannuksista tinkimättä, testasimme 11 erilaista vaahdotinyksikköä lähes kaikilta mahdollisilta toimittajilta. Testasimme samaa esipesuainetta käyttäen seuraavia asioita:

 • Seoksen vahvuuden säätö, säätöalueen laajuus ja tasaisuus
 • Viuhkan säätö, säätöalueen laajuus ja tasaisuus
 • Yleinen rakenne, liitännät, viimeistelyn laatu

Kaikki ehdokkaat olivat päällisin puolin saman näköisiä, mutta käytännön erot olivat huomattavia. Osassa vaahdottimista ei saanut tasaista, laajaa viuhkaa aikaiseksi lainkaan, vaan viuhkan laidoilta saattoi ruiskuta puhdasta vettä, joka huuhteli jo pinnalla olevaa vaahtoa pois. Osassa taas ei riittänyt säädöt riittävän paksuun vaahtoon lainkaan tai sitten vaahto oli aina liian paksua ja kokkareista.

Dr Dirt ja pari muuta vaahdotinta selvisivät testistä finaaliosioon, jossa vaahdottimia vertailtiin keskenään useiden eri esipesuaineiden kanssa. Nelihenkinen testausporukkamme päätyi lopulta yksimielisesti Dr Dirtiin, joka sitten lopulta päätyi valikoimaamme.

Tilaa itsellesi Foam Lance -pesuainevaahdotin täältä!

 


Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Noutopistetoimitus"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-16: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)