ValetPRO
Dr Dirt
King Carthur
Soft99
Gyeon
Collinite
Gtechniq
Padboys
Auto Finesse
Tokya
Chemical Guys
Mothers
Solmaster
AUTOGLYM
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Meguiars
MIRKA
Furniture Clinic
Korrek
Flex
Dodo Juice
Kränzle
Nanolex
Rupes
Microfiber Madness
Kent
Tuf Shine
SONAX

Me olemme luottokelpoinen yritys Bisnode rating järjestelmän mukaan. Bisnode rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä.

Toimituskulut alkaen:

5,49

 

Toimitus yli
120€ tilaukset:

0


Palautus (30pv):

0

Auton maalipinnan savestus, savet ja liukasteet

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Auton savestus on oleellinen osa auton perusteellista puhdistusta. Puhdistussavella poistetaan auton maalipinnalta sellaiset partikkelit, joita raudan- ja pienpoistoaineet eivät poistaneet. Savestuksen jälkeen pinta on 100% puhdas ja täysin sileä.

Savestusta vaativia kohteita ovat mm. maalisumu ja erittäin pinttynyt lika. Monesti myös osa rauta- ja pikipartikkeleista jää näkymättömäksi karheudeksi pintaan. Nämä likapartikkelit tuntuvat sormenpäissä erittäin pieninä "kohoumina". Pahimmillaan maalipinta tuntuu kuin hiekkapaperilta. Eniten savestusta kaipaavaa pintaa löytyy yleensä etu- ja takarenkaiden takaa sekä vanteista.

Vasta savestuksen jälkeen auton pinta on täysin puhdas kaikentyyppisestä liasta. Savestuksen jälkeen voidaan siirtyä joko vahausvaiheeseen tai tarvittaessa ennen sitä vielä myllyttää maalipinta. Savestus on hyvä tehdä vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Vasta savestuksen jälkeen pinta on 100% puhdas ja sileä.

Kaikkien savien toimintaperiaate on sama. Puhdistussavi "nyppii" likapartikkelit maalipinnoilta täysin mekaanisesti ja upottaa ne sisäänsä. Puhdistussavissa on eri kovuuksia, joista vaarattomin ja helppokäyttöisin on pehmeä. Yleensä pehmyt savi riittää ainoaksi saveksi. Vaikeimmissa kohdissa on joskus tarpeellista käyttää kovempaa savea. Puhdistussavet vaativat yleensä oman liukasteen, jotta se liukuu helposti naarmuttamatta auton maalipintaa.

Savea ei hangata maalipintaa vasten, vaan liu'utetaan hyvin kevyesti liukastimen päällä. Savestuskäsittelyn jälkeen pinnat ovat lasinsileät, vailla karkeuksia. Ero on savestetun ja savestamattoman maalipinnan välillä on huikea!

➤ Näitä suosittelemme - tutustu Autoduden saviin ja liukasteisiin!

Autoduden savestusohje

Alla yleispätevät ohjeet savestukseen. Tarkista kunkin aineen oikea käyttötapa tuotepakkauksesta.

  1. Pese auto huolellisesti. Suorita myös raudan- ja pienpoisto ennen savestusta. (katso erilliset ohjeet sivun vas. reunasta).
  2. Savestusta vaativat kohdat löytyvät liu'uttamalla kättä maalipinnan ylitse. Mikäli autoa ei ole koskaan savestettu, kannattaa koko auto savestaa.
  3. Muotoile savipalasta noin pingispallon kokoinen savipala ja muotoile se sormien alle levyksi. Voit lämmittää savea nyrkissä tai lämpimässä vedessä.
  4. Aloita savestus lisäämällä liukastetta pienelle alueelle käsiteltävään pintaan. Savestukseen on saatavilla siihen tarkoitettuja liukasteita, mutta myös pesuaineseokset ja QD:t (quick detailer) toimivat liukasteina. Myös pelkällä vedellä liukastettavia savia on, mutta liukasteita suosittelemme käytettävän, naarmuuntumisriskin takia.
  5. Liu'uta savea liukastetulla pinnalla, älä kuitenkaan paina savea maalipintaa vasten. Anna saven tehdä työ. Lisää liukastetta kokoajan, jotta savi liukuu mahdollisimman hyvin ja kitkatta.
  6. Kun saven pinta likaantuu, leivo likainen pinta saven sisään ja jatka taas puhtaalla pinnalla.
  7. Vertaile savestettua ja likaista pintaa sormilla tunnustellen; jos likapartikkeleita ei enää tunne voit vaihtaa seuraavalle alueelle. Savestettu, puhdas, pinta tuntuu sormin tunnustellen liukkaalta.

TÄRKEÄÄ! Jos savenpalan putoaa lattialle, se tulee hylätä välittömästi! Lattialla pyörähtänyt savi on aina likainen ja voi aiheuttaa maalipinnassa rumaa jälkeä. Myös tästä syystä on tähdellistä käyttää pieniä palasia kerrallaan, ei koko savea.

Ota kantaa ja kommentoi artikkelia

Ostajan edut

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla ja laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikoille.

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 14 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!