ValetPRO
Dr Dirt
King Carthur
Soft99
Gyeon
Collinite
Gtechniq
Padboys
Auto Finesse
Tokya
Chemical Guys
Mothers
Solmaster
AUTOGLYM
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Meguiars
MIRKA
Furniture Clinic
Korrek
Flex
Dodo Juice
Kränzle
Nanolex
Rupes
Microfiber Madness
Kent
Tuf Shine
SONAX

Me olemme luottokelpoinen yritys Bisnode rating järjestelmän mukaan. Bisnode rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä.

Toimituskulut alkaen:

5,49

 

Toimitus yli
120€ tilaukset:

0


Palautus (30pv):

0

Auton muovi- ja kumiosien hoito

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Muovi- ja kumiosien hoito - Ulkonäölle uutta ilmettä

Nykyautoissa on paljon muovisia korinosia, esimerkiksi listat, "grillit", kattokaiteet ja ovenkahvat ovat usein muovia. Maalaamattomat muoviosat ovat herkkiä auringonvalolle ja pesuaineille ja tahtovat ajan kuluessa haalistua surullisen harmaaksi.

Muoviosien haalistumista voidaan estää / hidastaa erilaisilla suoja-aineilla. Myös haalistuneet pinnat voidaan oikeilla aineilla eheyttää uudenveroisiksi jolloin auton ulkonäkö muuttuu radikaalisti parempaan suuntaan. Muovi- ja kumiosien hoidossa taika on nimenomaan oikeissa tuotteissa.

Parhailla tuotteilla osista saa pienellä vaivalla uudenveroiset pitkäksi aikaa. Markettituotteet ovat useaan kertaan todettu toimimattomiksi. Markettien muovinhoitoaineet eivät kestä pinnoilla, vaan viimeistään pesussa harmaus palaa entiselleen.

➤ Näitä suosittelemme - tutustu Autoduden muovinhoitotuotteisiin!

Mitä eroja muovinhoitoaineilla on?

Muovinhoitoaineet voidaan jakaa käytännössä kahteen ryhmään:

Eheyttävät muovinhoitoaineet pyrkivät reagoimaan muovin/kumin kanssa ja palauttavat sen alkuperäisen sävyn. Kestot vaihtelevat viikoista muutamiin kuukausiin.

Muoville tarkoitetut pinnoitteet taas luovat ohuen (10-30 nm) "kalvon" osien päälle ja saa muoviosat näyttämään puhtailta ja luonnollisilta. Lisäksi pinnoitteet tuovat erittäin hyvän ja kestävän suojan. Kestot jopa vuosia. Tutustu Autoduden muovipinnotteisiin.

Lähes kaikkia muovi- ja kumenhoitotuotteita käytetään samalla tekniikalla.

Mitä hyötyä käsittelystä on?

Tärkeintä muovi- ja kumiosien hoidossa on haalistumien ennaltaehkäisy. Suoja-aineilla saadaan pintaan luotua suojakerros, joka suojaa muovi- ja kumiosia esimerkiksi UV-säteilyltä, pesuaineilta, öljyiltä ja muilta liolta. Näistä tärkeimpänä pidämme UV-säteilylta suojaamista, sillä UV-säteily on pahin vihollinen haalistuttamaan muoviosat.  Esimerkiksi uutta autoa ostaessa olisi hyvä käsitellä ulkopuoliset muoviosat muovipinnoitteella, jolloin muoviosista ei tarvitse huolehtia kuin kerran vuodessa.

Hyvin käsitellyt muoviosat astuvat oikeuksiinsa etenkin kun autoa ollaan myymässä. Sen huolitellut pinnat antavat ostajalle kuvan hyvin huolehditusta autosta. Ja onhan omaa autoa kivempi ihailla kun muoviosat eivät näytä harmailta.

Autoduden muovi- ja kumiosien hoito-ohje

Alla yleispätevät ohjeet. Tarkista kunkin aineen oikea käyttötapa purkin kyljestä/valmistajalta.

  1. Puhdista käsiteltävä alue huolellisesti. Tätä ei voi liikaa korostaa. Likaiselle pinnalle on turha levitellä kalliita aineita. Lika vain estää aineen tarttumista itse käsiteltävään pintaan ja näin heikentää hoitoaineen kestoa. Poista rasva huolellisesti jollain IPA (isopropyylialkoholi) pohjaisella aineella, esimerkiksi Padboys IPA:lla.
  2. Levitä ainetta mikrokuituliinalla tai pienellä vaahtomuovilevittimellä. Ahtaisiin paikkoihin levittäminen voidaan tehdä suihkepullolla. Anna aineen vaikuttaa valmistajan pyytämä aika ja pyyhi ylimääräinen aine huolellisesti pois pinnoilta. Mitä vähemmän ainetta jää pintaan sitä parempi. Ylimääräinen aine toimii ainoastaan pölyn kerääjänä.
  3. Toista käsittely tarvittaessa useammin jotta haluttu kiiltoaste saavutetaan. (ei toimi muovipinnotteilla)

Ota kantaa ja kommentoi artikkelia

Ostajan edut

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla ja laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikoille.

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 14 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!