Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

AUTO KESÄKUNTOON 2019

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Kesä tekee kovaa vauhtia tuloaan ja sehän meille autoja rakastaville ihmisille kelpaa. Talven aikana auton ulkokuori on joutunut todella koville taistellessaan lämpötilaeroja, kosteutta ja tiesuolaa vastaan. Kesä taas on meille autoharrastajille mieluisaa aikaa, kun autot pysyvät puhtaana huomattavasti pidempään ja pesumahdollisuudetkin ovat paremmat kuin talvella. Auton perusteellinen käsittely kevään korvilla antaa autolle suojan kesän lämpöä ja UV-säteilyä vastaan ja tästä syystä ajattelimmekin kirjoittaa pienen artikkelin talven kouliman auton ehostamiseksi kesää varten. Artikkelin pääpaino on talven jälkeisen auton putsaamisessa.

Miksi auto tulisi laittaa kesäkuntoon?

 • Talvi on autolle todella rankkaa aikaa - paras hohto on päässyt hiipumaan
 • Palautetaan pinnoille kiilto ja suojataan pintaa uusiksi kesää varten
 • Monesti pesuille ei talvella mahdollisuutta - lika päässyt pinttymään kiinni
 • Suola ja hiekka rasittavat auton pintoja, tärkeää pestä pois vaurioiden estämiseksi

Miten talven jäljiltä peseminen eroaa perintesestä pesusta?

Talven jäljiltä lika on yleensä pinttynyt huomattavasti tiukempaan kuin kesällä, johtuen lähinnä suolasta ja heikommista pesumahdollisuuksista. Vaikka perinteisellä pesulla saatettaisiin saada auto näyttämään jo puhtaammalta, jää likaa vielä maalipinnoille huomattavat määrät. Monen auto on pesty viimeksi syksyllä, mikä on antanut lialle mahdollisuuden pinttyä tiukasti maalipintaan.

Edellä mainituista syistä keräsimme muutamia kohtia perusteellisesta pesusta, jotka kannattavat tehdä erityisen huolella. Emme käy tässä perusteellistä puhdistusta läpi, vaan annamme vinkit tiettyihin pesuvaiheisiin. Tarkemmat ohjeet löytyvät Autoduden Autonhoidon ABC:sta.

===> KATSO OHJEET Auton perusteelliseen puhdistukseen.

 • Esipesu olisi hyvä suorittaa mahdollisimman pitkällä vaikutusajalla. Olemme todenneet erittäin toimivaksi tavaksi esipesun suorittamisen tuplana, eli kun ensimmäinen kierros alkaa kuivua, vaahdotetaan/sumutetaan pintaan toinen kierros esipesuainetta. Näin varmistamme sen että hieman suuremmat likapartikkelitkin kerkeävät liueta pinnasta, eivätkä aiheuta kinnastusvaiheessa vaurioita maalipinnalle. Esipesuun kannattaakin valita tehokas liuotinpesuaine, esimerkiksi King Carthur Total Snow Foam, joka poistaa maalipinnalta niin lian kuin vahajäämätkin.
 • Kinnastusvaiheessa mennään hyvin perinteisellä kaavalla, mutta huomiota kannattaa kuitenkin kiinnittää pesuaineeseen. Loistava vaihtoehto myös kinnasteluun on em. King Carthur Total Snow Foam. Se poistaa tehokkaasti pinttyneemmänkin lian, joka ei vielä esipesussa ole poistunut.
 • Pienpoisto: erityisesti tiesuola on todella tiukassa maalipinnalla. Monesti tehokkaat liuotinpesuaineetkaan eivät tehoa tätä myrkkyä vastaan, vaan tiesuola vaatii omat pesuaineet sen poistamiseen. Pienpoistoaineiden on todettu soveltuvan tähän erinomaisesti, ja näistä duden suosikki on ValetPron Citrus Tar Remover. Pienpoisto kannattaa myös tehdä tuplana, jotta isoimmatkin pikimöykyt saadaan antautumaan.
 • Renkaiden vaihtoaika alkaa olemaan käsillä, joten renkaan vaihtoon kannattaa varata hieman lisäaikaa. Vanteet on helpoin ja paras puhdistaa silloin, kun ne eivät ole autossa kiinni. Vanteiden puhdistukseen löytyy todella kattava tietopaketti ===> Vanteiden puhdistus

Millainen suoja ulkopinnalle kesäksi?

Kesävahaksi on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja kuin talveksi, sillä kesällä vahausmahdollisuudet ovat keskimäärin huomattavasti paremmat kuin talvella. Kesäksi vahalta haetaankin monesti erityisesti maksimaalista kiiltoa maalipinnalle, kun taas talveksi pyritään löytämään mahdollisimman luja ja kestävä vaha. Koska vahoja löytyy satoja erilaisia, niin ajattelimme kertoa hieman kokemuksistamme kesävahan valinnassa. Yleensä ottaen mitä enemmän vahassa on panostettu kiiltoon, sitä heikommin se kestää, ja vastaavasti kestoon panostamalla kiilto heikkenee hieman.

 • Suosituimpia kesävahoja ovat mm. King Carthur High Gloss tai Collinite 915. Ne antavat kohtalaisen keston, sekä äärimmäisen maukkaan kiillon! Yhdellä vahauksella pärjätään nätisti keväästä syksyyn, mutta mukavan työstettävyyden ansiosta vahata voi useamminkin mikäli haluaa.
 • Jos taas tykkäät enemmän nestemäisistä vahoista, niin hyvä vaihtoehto on Soft99 F7 Fusso Coat.
 • Mikäli kesävahassa ei merkkaa mikään muu kuin kiilto, niin paras vaihtoehto on Dodo Juice Supernatural V2. Se antaa erittäin korkean kiillon, mutta kesto on hieman yllämainittuja yhdistelmävahoja heikompaa. Tämä soveltuu sinulle, joka olet valmis vahaamaan auton pari kertaa kesän aikana ja haluat vain parasta kiiltoa pintaan.
 • Pinnoitteilla saadaan jopa vuosien kesto ja kiiltokin kelpaa kesäksi. Pinnoittaminen vaatii kuitenkin hieman paneutumista asiaan ja on vahausta työläämpi toteuttaa. Esimerkiksi Gtechniq Crystal Serum Light on yksi markkinoiden pitkäkestoisimmista pinnoitteista.
 • Muoviosat vaativat erityistä huomiota kesän UV-säteilyä vastaan, sillä tummat muoviosat haalenevat todella nopeasti paahtavassa auringonpaisteessa. Autoduden henkilökunta pyyhkii tänäkin vuonna muoviosille parhaaksi toteamaamme Gtechniqin C4. Se antaa pitkäaikaisen suojan, joka toimii erityisesti UV-säteilyä vastaan ja palauttaa auton muoviosien alkuperäisen sävyn. Muoviosien hoitoon on myös perehdytty paremmin ===> Muovinhoito

Sisätilojen puhdistus ja suojaaminen

Myös sisätilat ovat talven aikana joutunut kovalle kohtelulle. Kenkien pohjiin tarttunut lumi on tuonut kosteuden auton sisätiloihin, joka ei sieltä kovin nopeaa itsestään haihdu pois. Kuivumista nopeuttaakin auton sisätilojen huolellinen putsaaminen, ja etenkin auton imuroinnilla on kuivumisen kannalta positiivinen vaikutus.

UV-säteily ei pysähdy auton laseihin, joten myös sisäosan muovit kannattaa suojata tältä muovipintoja vaurioittavalta säteilyltä. Sisätilojen muoveille loistava valinta on UV-säteilyltyä suojaava ValetPro Classic Protectant, jossa kiiltotason voi määrittää itse laimennuksen mukaan.

Milloin?

Auton kesäkuntoon laitto tulisi tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta pinttynyt lika saadaan pois heti, kun vain mahdollista. Paras mahdollinen aika alkaa olla juuri nyt käsillä, kun lämpötila nousee plussan puolelle. Vaikka niin sanottu takatalvi iskisikin, on tiukkaan pinttynyt lika saatu pinnoilta pois ja pinta suojattua, jolloin lika ei enää kerkeä pinttyä kiinni, ja pinta puhdistuu kevyellä ylläpitopesulla.

Auton pesu kesällä

Autojen käsinpesu herättää ajoittain keskustelua pesuaineitten ja muitten pesussa käytettävien kemikaalien ympäristöhaitoista. Aiheesta on kyselty myös asiakkaittemme keskuudesta, joten ajattelimme hiukan selventää yleisesti auton pesuun liittyviä ympäristökysymyksiä!

KATSO TARKEMMIN ===> Missä autoa saa pestä?

Muista nauttia kesäpäivistä autonpesun merkeissä. Keli kun on kohdillaan niin autonpesu on erittäin miellyttävää puuhaa. Vaikka harjapesussa fyysinen hikoileminen jää pois, jokakerta pesun jälkeen saa kylmähiki otsalla mennä katsomaan aiheuttiko pesu vaurioita maalipintaan.

Harjapesun käsittelyssä maalipinnalle aiheutetut haitat ovat helposti suuremmat kuin hyödyt. (Auton konepesu - Suositeltavaa vai ei?)

JOS ARTIKKELI OLI MIELESTÄSI HYÖDYLLINEN, TYKKÄÄ JA JAA - KIITOS!!!

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)