Autodude
Pohjoismaiden #1 Suurin Autonhoitokauppa

Tilaukset: 075 328 5820 (09-16)

Myymälä auki: Ma-Pe 9-20, La 10-16

Pienehkö kiillotusopas

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Autoduden kiillotusopas:

Jokaisen auton maalipinta on omanlaisensa. Lakkapinnoissa on eroa mm. kovuudessa, joten jokaiselle autolle täytyy etsiä oikea laikka-aine- yhdistelmä kokeilemalla. Haluttu lopputulos on suurin tekijä sopivaa yhdistelmää etsittäessä: halutaanko autosta tehdä näyttelykuntoinen, täysin naarmuton, vai onko tarkoitus kohentaa käyttöauton ulkonäköä poistamalla erittäin hienojen naarmujen tuoma harmaus pinnalta.

Sopivan yhdistelmän etsiminen aloitetaan aina hienoimmasta saatavilla olevasta setistä. Sen lisäksi, että näin varmistutaan maalipinnan kovuudesta, estää se varsinkin pehmeillä lakkapinnoilla liian syvän leikkaamisen. Autosta valitaan testipaneeli, johon sopiva yhdistelmä testataan ennen koko auton työstöä. Testipaneelille ajetaan ensin hienoin setti, jonka jälkeen pinta puhdistetaan rasvanpoistoaineella myllytystahnan jämien poistamiseksi. Tämän jälkeen pinta tarkistetaan valoa vasten: onko maalipinnasta poistunut tarpeeksi naarmua halutun lopputuloksen kannalta vai tarvitaanko karkeampaa settiä.

Jos pinnan kunto ei tyydytä, vaihdetaan tahna astetta leikkaavampaan ja toistetaan operaatio. Mikäli pinnasta ei vieläkään poistu tarpeeksi naarmua, vaihdetaan laikkaa leikkaavammaksi. Näin jatketaan, kunnes haluttu naarmunpoisto saavutetaan. Toki, jos näyttää, ettei hienoin yhdistelmä tee pintaan oikeastaan mitään, voidaan suoraan hypätä pykälää tai kahta karkeampaan laikkaan ja aineeseen, eli ei tarvitse käydä läpi esim. 10
eri yhdistelmää.

Mikäli maalipinnasta poistetaan naarmuja leikkaavalla yhdistelmällä, täytyy pinta viimeistellä ajojälkien ja hologrammien poistamiseksi. Kun testipaneelille on löytynyt tarpeeksi naarmua poistava yhdistelmä, tarkastetaan pinnan kunto huolella joko auringossa tai leveäkeilasella led-valolla. Nämä valot tuovat pinnasta esiin epäkeskokoneen jättämän ajojäljen tai rotary-, eli suoravetoisen koneen jättämän hologrammin. Jos näitä pinnasta löytyy, etsitään samalle paneelille yhdistelmä, jolla saadaan ajojälki pois. Tämän yhdistelmän etsiminen etenee samalla tavalla kuin naarmunpoistoon käytettävän yhdistelmän etsiminen, ainoastaan sillä erotuksella, että pintaa tarkistettaessa ei siitä katsota enää naarmunpoistoa vaan ajojäljen ja/tai hologrammin poistumista.

Kun tarvittavat yhdistelmät ovat löytyneet, aloitetaan auton kiillottaminen. Jokaisen ajon jälkeen pinnalta pyyhitään ylimääräinen tahna pois ennen siirtymistä seuraavaan kohtaan. Järkevintä myllytettäessä on ajaa ensin koko auto leikkaavalla setillä, jonka jälkeen siirrytään hienompaan yhdistelmään ja ajetaan se koko auton läpi. Näin säästetään sekä aikaa, että vaivaa, kun kokoajan ei tarvitse olla vaihtamassa koneeseen eri laikkaa ja ainetta.

Kaikki myllytystahnat maskaavat naarmuja ja hologrammia piiloon, väitti valmistaja mitä tahansa. Lopputuloksen varmistamiseksi täytyy pinnasta puhdistaa kaikki tahnajäämät pois. Kun koko auto on myllytetty, tarvittaessa usealla eri stepillä eli ajolla, maalipinta puhdistetaan huolellisesti esimerkiksi rasvanpoistoaineella tai liuotinpesulla. Turvallisin tapa puhdistaa pinta on liuotinpesu, jolloin maalipintaa ei tarvitse pyyhkiä turhaan ja näin vähennetään naarmuuntumisriskiä. Kun pinta on varmasti puhdas ja kuiva, tarkistetaan se kauttaaltaan auringossa tai leveäkeilaisen led-valaisimen valolla mahdollisten ajojälkien huomaamiseksi. Mikäli näitä pinnasta löytyy, täytyy ne kohdat viimeistellä uudelleen virheettömän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mikäli pinnasta ei löydy ajojälkeä eikä hologrammia, voidaan siirtyä vahaamiseen tai pinnoittamiseen.

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkomaksulla, MobilePayllä, yleisimmillä luottokorteilla tai laskulla. Yrityksille toimitamme myös laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona tai työpaikalla, aidossa käyttöympäristössä. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi ilman selittelyjä. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!

AUTONHOITOTUOTTEIDEN ASIANTUNTIJA PALVELUKSESSASI

Autonhoitokemikaalit kehittyvät jatkuvasti - niin myös tuotevalikoimamme. Etsimme ja testaamme uusia autonhoitotuotteita jatkuvasti löytääksemme niistä parhaimmat asiakkaillemme. AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille AUTODUDE-verkkokauppaan!

AUTODUDE.FI TARJOAA

  • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
  • Turvalliset maksutavat
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
  • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
  • Huom! "Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)"

VERKKOKAUPAN TAKANA

Handshake Finland Oy
Y: 2304112-0 alv. rek.
Alasintie 9, 90400 Oulu
Tilaukset 9-18: 075 328 5820

Yhteystiedot

AUTODUDE MYYMÄLÄ

Voit ostaa tuotteitamme myös Oulun Valostore-myymälästämme Alasintieltä. Sieltä voit myös noutaa tilaamasi tuotteet.

Katso lisätietoja

LIITY DUDEN TALLIIN JA HYÖDY!

Saat ilmoituksia merkittävistä uutuuksista, tuotteiden käyttövinkkejä, erikoistarjouksia ym. sähköpostiin parin viikon välein enimmäkseen kevät- ja kesäkaudella. Listalta voi erota koska vain.

Korkein luottoluokitus

Kauppalehden Menestyjä 2012-2022

Kaikki tarjoamamme Matkahuollon kuljetukset ovat hiilineutraaleja

Yrityksemme täyttää tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet (Vastuu Group)